İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Beşiktaş'ta vapurdan inerken düşen ve boğularak hayatını kaybeden Haydar Kayır isimli başına gelen kazayla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevapladı. Haydar Kayır'ın ölümüyle sonuçlanan feci kazada bir ihmal olup olmadığı yönündeki şüpheleri değerlendiren Topbaş, "Önce rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum. Gerçekten çok üzücü. Defalarca kanallarda gördük, haberlerde izledik. Gerçekten sıkıntılı. Tabi ihmal varsa bununla ilgili mutlaka zaten kamu davası açılır, bunlarla ilgili arkası bırakılmaz. Savcılık mutlaka soruşturmasını yapar, o inceleme yapılır. Ama insanı geri getirmek mümkün değil, getirilmez" diye konuştu.
Topbaş, gerekli incelemelerin beklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Detaylarını şimdi tabii söylemek mümkün değil. Çalışmalar yapılır, raporlar çıkar, raporlarda her şey daha açık görülür" dedi.
Hayatını kaybeden Haydar Kayır'ın ailesinin meydana gelen kazayla ilgili olarak dava açacak olmasını da değerlendiren Kadir Topbaş, şunları söyledi:
"Tabi aile acılı. Tabii ki her türlü hakları mahfuz. Onlara bir şey söylemem, onlar kendi açılarından haklılar. Ben başsağlığı diliyorum, acı bir olay. Ciddi sıkıntılı bir şey. Kelimelerin yetemeyeceği bir durum. Göz göre göre orada gözler önünde olay yaşandı. Ben sabırlar diliyorum. Tabii ki bahsettiğim gibi bununla ilgili yasal soruşturma zaten yapılır. Oradaki tetkikler savcılık tarafından zaten incelemeler yapılır. Kamu davası zaten girer devreye, onlar zaten bilinen şeyler. Tetkikattan sonra sonuçlar nedir ona göre değerlendirme mutlaka yapılacaktır ama bir acı yaşandı, çok üzücü bir şey maalesef."