AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, uzun yıllar yürüttüğü Sağlık Bakanlığı görevini AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’na bakanlık makamında düzenlenen törenle devretti. Törende bir konuşma yapan Akdağ, bakanlığı döneminde görev yaptığı mesai arkadaşlarına ve sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti. AK Parti hükümetinin sağlık alanında gerçekleştirdiği Türk milleti ve Dünya Sağlık Örgütü başka olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlarca takdirle karşılanan uygulamaların başarısının bir sırrı olduğunu dile getiren Akdağ, “Bütün bu hizmetlerin temelinde insana hizmet sevdamız var ve insanımıza hizmet sevdası şeklinde ortaya çıkan bu vizyon bu büyük dönüşümleri gerçekleştirmiş durumdadır. Biz insanımızın yüzünü her alanda güldürmek ve her ferdimizi güzel ülkemizin birinci sınıf vatandaşı olarak mutlu etmek istedik. Bunu başta sağlık olmak üzere pek çok alanda da başardığımıza inanıyorum. Bundan sonrada el ve gönül birliği içerisinde bu başarılarımıza başarılar katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“KARDEŞLERİMDEN BANA HAKLARINI HELAL ETMELERİNİ İSTİYORUM”
Kendilerine düşen görevlerin bundan böylede yapmaya hep hazırlık olacaklarını kaydeden Akdağ, sağlık çalışanlarına seslendi. Akdağ, “Sağlıkta dönüşüm programının başarısında sağlık çalışanlarının, hekimlerimizin, hemşirelerimizin, teknisyenlerimizin, bütün mesai arkadaşlarımın samimi gayretlerinin çok büyük payı vardır. Yıllardır gece-gündüz demeden insanımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunmanın heyecanını taşıyan, azimli, gayretli, fedakar bütün sağlık çalışanlarına ve mesai arkadaşlarıma milletimizin huzurunda şükranlarımı takdim ediyorum. Bütün birlikte çalıştığım kardeşlerimden bana haklarını helal etmelerini istiyorum ve bende haklarımı kendilerine helal ediyorum. Mesai arkadaşlarımla birlikte bu kubbede hoş bir seda bırakabildiysek bu bizim için mutlulukların en büyüyüdür” dedi.
“MİLLETİMİZİN HAYIR DUASINI ALMAK BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜLDÜR”
“Milletimizin hayır duasını almak bizim için en büyük ödüldür” diyen Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bize bunu bahşettiği için, bize aziz milletimize mahcup etmediği için Cenabı Hakka sonsuz hamd ediyorum. Görev sürem içerisinde destek ve gayretleriyle her zaman yanımızda olan AK Parti grubu başta olmak üzere, iktidarıyla, muhalefetiyle bütün milletvekili arkadaşlarıma, bakan arkadaşlarıma, ilgili komisyonlarda görev yapan arkadaşlarıma, sivil toplum örgütlere, bütün paydaşlara, diğer bakanlıklara, bürokratlara, valilerimize, her kademede fedakarca görev yapan bütün sağlık çalışanlarına ve her konuda bizi destekleyen siz değerli sağlık muhabirleri başta olmak üzere bütün medya mensuplarına kısacası sağlığın bütün paydaşlarına teşekkürlerimi arz ediyorum. Hayır dualarıyla bizi ayakta tutan aziz milletimize gerçekten sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yıllardır her türlü sıkıntıyı benimle birlikte göğüsleyen başta ve milletimize hizmet ettiğimizi bildikleri için bana destek olan anneciğime, eşim Şeyma hanıma ve sevgili çocuklarıma şükranlarımı sunuyorum.”
“GÖREVİMİ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DEVREDİYORUM”
Görevini bugün gönül rahatlığıyla devrettiğini dile getiren Akdağ, İstanbul İl Başkanlığı görevinden buyana büyük bir siyasi başarı gösteren ve TBMM’ye geldiğinden buyana bu başarıyı zahmetli ölçüde artırarak devam ettiren Müezzinoğlu’na başarılar diledi. Akdağ, her zaman milletin emrinde olacaklarını belirterek, “Bu milletin emrinde olmak, bu millete hizmet etmek düşüncesi değerli bakanımızda ne zaman emrederse ona da hizmete hazır olduğumuz anlamına gelir” dedi.
“RABBİM BANA AKDAĞ GİBİ BU GÖREVİ ONURLU DEVRETMEYİ NASİP ETSİN”
Akdağ’ın ardından bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Akdağ’dan Sağlık Bakanlığı görevini devralmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “İlk duam şudur: ‘Gün gelecek bu mikrofondan onun yerinde konuşurken Rabbim bana da onun gibi onurlu bir görev vermeyi ve onun gibi başarılı bir şekilde devretmeyi nasip etsin” diyen Müezzinoğlu, “Başta Başkanımız, hükümetimiz 10 yıllık bir süre zarfında sağlıkta beklide benim hekimliğimin ilk yıllarında hayal etsek bile inanamadığımız dönüşümlere, değişimlere imza attı. Dönüşüm anlamında yapılabileceklerin çok büyüğünü, ana gövdeyi, olması gereken rotasına soktu. Bizim bundan sonraki süreçte sağlıklı bir şekilde dinamikleri daha iyi bir noktaya taşıma gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. Çok sağlıklı bir ekip var, dinamik bir ekip var. Ama sağlık alanı öyle bir şey ki, dünyadaki bilimsel gelişmeleri 24 saat dakikası dakikasına takip etmeniz gerekir. Gelişmeleri hızla milletimize kazandırmamız gereken bir alan. Diğer taraftan da devamlı bir dakika sonra ne olduğunu, ne olacağını bilmediğimiz sağlık sorunları zaman zaman bazı kurumlar kesintisiz 24 saatler veya 7x24 der, sağlık alanın tarifi 7x24 veya 7x25 bu şekilde dinamik bir yapı. Tabii ki bunun bir taraftan hizmet alanı var, diğer taraftan hizmet sunumunu yapanlar var. Bilimsel teknolojik gelişmeler var. Bütün bunları inşallah gerek Sağlık Bakanlığının ekibiyle, gerekse siyasi partilerdeki sağlıkla ilgili arkadaşlarımızla, gerekse her zaman asla ihmal etmeyeceğimiz Sayın Bakanımızın tecrübesi ve birikimiyle birlikte inşallah daha iyi noktalara taşımayı Rabbim bize nasip etsin” dedi.
“ŞOFÖR MAHALİNDE BİR DEĞİŞİM”
Kendisinin siyasete girdiği günden buyana kendisi için bir duası olduğunu sözlerine ekleyen Müezzinoğlu, “Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumlulukların hakkını da, hesabını da bana vermeyi Rabbim bana nasip etsin” dedi.
Sağlık Bakanlığı’ndaki değişimin sağlıklı ve hızla yürüyen bir yapının şoför mahallinde bir değişim olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Olağanüstü değişimlerin değil, tam aksine sağlıklı yürüyüşün devam etmesini sürdüreceğimiz bir süreç olacaktır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Akdağ ve Müezzinoğlu birbirlerine çiçek takdim ettiler. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akdağ’ı el sallayarak uğurladı.