Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın kültür ve sanat şehri olması yönünde yaptığı yatırımlardan biri olan Soba Müzesi, 11 Şubat’ta açılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Sobacılar Çarşısı içerisinde bir yıl önce çalışmalarına başlanan Soba Müzesi, 11 Şubat’ta kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor.
Şair, yazar ve tiyatrocu Sunay Akın’ın danışmanlığından yapılan Soba Müzesi, Sobacılar Çarşısı içerisinde bulunan kulede Antalyalılara hizmet verecek. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Soba Müzesi’nde, dünyadan çeşitli sobalar yer alacak. Soba Müzesi, müzeciliğe yeni bir soluk kazandırarak edebiyatı ve sanatı “soba” temasıyla buluşturacak.
Müzenin tasarım çalışmaları, sahne tasarımcısı Ayhan Hasan Doğan tarafından yapılırken, edebiyat çalışmaları ise yazar Ahmet Çağan tarafından yürütüldü. Müzede 19’uncu yüzyıldan sonra yaygın hale gelen soba kültürü, çeşitli dünya ülkelerinden hikayesel bir anlatımla sunuldu. Müzenin en son katında ise, çocuk bölümü yer alıyor. Bu bölümde 19 ve 20’inci yüzyılda dünyanın çeşitli ülkelerinde çocuklar tarafından oynanan oyuncak sobalar sergileniyor.