AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda büyükşehir belediyeleri arasında Türkiye 2.’si seçilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Türkiye geneli büyükşehir belediyeleri klasmanında yapılan değerlendirmede Samsun Büyükşehir Belediyesi, “Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi ve Kampı” projesiyle Türkiye ikincisi oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi.
Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliği taşıyan sosyal sorumluluk projesi ile hangi konuda olursa olsun engelli vatandaşların bir tatil kampı havasında konaklamaları, eğitim ve rehabilitasyon hizmeti almaları, çeşitli sosyal aktivitelerle toplumla sağlıklı bir şekilde entegrasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik ederek verdiği ödül sonrası açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; “Bu proje özgünlüğü açısından bir ilk. Belirli dönem aralıklarında buraya gelen engelli vatandaşlarımız uzmanlar eşliğinde hem sağlık hizmetlerinden hem çeşitli kategorilerde eğitim kurslarından hem de sosyal aktivitelerden faydalanacak. Hayatı boyunca hiç denize ya da havuza girmemiş, ayağını bile sokmamış engelli insanlarımız yine konunun uzmanı kişiler ve burada yaptırılan özel donanımlar sayesinde denize ya da havuza girebilecek. Bu anlamlı projenin ödül alması beni çok mutlu etti. Projenin Sayın Başbakanımız tarafından da beğenilmesi bizi ayrıca gururlandırdı. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.