Kuzu, Memur -Sen Adana İl Başkanlığı tarafından, Seyhan Oteli’nde organize edilen ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ konulu konferansta, yeni anayasa çalışmalarını ve başkanlık sistemini anlattı.
AK Parti’nin anayasa çalışması için yeterli milletvekili sayısını bulamadığını söyleyen Kuzu’ya bir izleyici, “AK Parti şuanda 330 milletvekili bulamıyor dediniz daha önceki dönemlerde 350 milletvekilliği var iken neden Anayasa değişikliğine gitmedi de başkanlık sistemini bugün zorluyor?” sorusunu sordu.
Kuzu soruya, “Dışardan bakıldığında doğru bir söz. 362 de olduk 372 de olduk ama valla benim arkadaşımıza sorum; Ergenekon, Balyoz, Sarıkız, Karakız, -Ay Işığı yok ama o da çıkar- bunlar o günlerde oluyordu, demek ki söylediğini yapmış olsaydık belki bu konuşmayı yapmış olamazdık. 2010 yılında Anayasa değiştirilmeseydi o yapıyı bugün bu konuşma yoktu çünkü AK Parti yoktu, çoktan kapatılırdı. Bugün fırsat elimize geçti ama bu seferde böyle bir tablo çıktı. Yani milli iradeye zarar vermemek adına bunlar yapılmıştır, yoksa başka bir sebebi yok” şeklinde yanıt verdi.