İş adamı Mehmet Polat, Malatya’nın Pütürge İlçesi Belediye Başkanlığına aday adayı olacağını bildirdi.
Pütürge Belediye Başkan Necdet Ayaydın’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından İstanbul’da tekstilcilik yapan iş adamı Mehmet Polat, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçiminde AK Parti’den Pütürge Belediye Başkanlığına aday adayı olacağını açıkladı.
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkan Yardımcılığı ve Kubbe Vakfı Başkanı olarak da görev yapan Mehmet Polat, Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayadın’ın iki dönemdir ilçeye önemli hizmetler yaptığını belirterek, hizmet için başkanlık görevine talipli olacağını söyledi.
1962’de Malatya’nın Pütürge İlçesi Aktarla Candar Köyü’nde dünyaya gelen Mehmet Polat, siyasi çalışmalarda da aktif olarak görev alan bir isim. 2002 yılında ilk olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziosmanpaşa teşkilatında kurucu olarak aktif siyasete başladı. Dış İlişkilerden sorumlu ve Medya Tanıtım Birimlerinde Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 2004 yılı mahalli seçimlerde Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilen Mehmet Polat, Daimi Encümenlik ve Plan Bütçe Komisyonu ve diğer komisyonlarda görev yaptı. Mehmet Polat evli ve 7 çocuk babasıdır.