İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen fahri doktora töreninin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Antalya’da Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarının bir kreşi zorla boşalttıkları iddialarının hatırlatılması üzerine, “Kendilerini Orman Bölge Müdürlüğümüz ikaz etmiş. 2012-2013 yılında öğrenci almayın diye uyarmışlar. Buraya ihtiyacımız var, başka maksatla kullanacağız diye uyarılarda bulunmuşlar. Buna rağmen inatla kreşi tahliye etmeyerek çalıştırmaya devam etmiş. Kendilerine 3-4 kez tahliye hakkında yazılar yazılmasına rağmen tahliye olmamış. Neticede kullanım süresi bitmiş, olaya kreş olarak bakmamak lazım. Geçen yıl temmuz ayında boşaltılması gereken arkadaşlarımız tarafından gelen öğrencilere ikazlar edilerek, ailelerine bizzat tembih edilmiş çocukları okula getirmeyin diye. Bugüne kadar göz yumulmuş. Aslında temmuzda kapatılması lazım. Meselenin özü budur. Orman Bölge Müdürlüğümüz süresi dolmuş bir işletmeyi tahliye etmiştir. Olay bundan ibarettir. Şirketin sahibesi insanları tahrik ediyor. Haksız, hukuksuz bir şekilde süre uzatılamaz. Vatandaşlarımızın bunu bilmesinde fayda var” diye konuştu.
Buca’da katıldığı bir etkinlik sonrasında etkinlik alanının elektriklerinin kesildiği söylentilerinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine ise Bakan Eroğlu, “Geçmiş dönemlerde bizde belediyede görevler yaptık. Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde muhalefetin belediye başkanlarına bir yerde temel atacağımız zaman söz verirdi. Bir belediye başkanının, siz bakanı getirdiniz, burada konuşma yaptı, ben elektriği kesiyorum deme hakkı yoktur. Bu son derece çirkin bir davranıştır. Biz her belediyeye yardım ediyoruz. İzmir’in Buca da dahil olmak üzere suyunu getirmiş bir kişiyim. Sadece ben Başbakanımızın talimatıyla yılda 59 milyon küp su getirdim İzmir’e. Bunlara bu gözle bakmak gerekiyor. Bunların demokrasiden anladığı falan yok. CHP hep baskıcı bir sisteme alışmış ve o sistemi devam ettirmek istiyor. Bunu şiddetle tekzip ediyoruz. Ben orada şunu dedim. Böyle bir şeyi yapıp yapmadığını sordum. Yapmışsa çirkin bir şey olduğunu söyledim. O anda ben meselenin ne olduğunu bilmiyordum. Nedir ne değildir inceleyelim dedim. Önümüzdeki mahalli seçimlerde millet onları sandığa gömecektir. Sevgili İzmirliler CHP’yi sandığa gömecektir” şeklinde konuştu.
BAKAN EROĞLU: “TÜRKİYE’NİN KALKINMASINDA İTÜ’NÜN VE İTÜ’DEN MEZUN OLANLARIN BÜYÜK ROLÜ VAR”
stanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenen fahri doktora töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Türkiye’nin kalkınmasında İTÜ’nün ve İTÜ’den mezun olanların büyük rolü var” dedi.
İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi sanatçı Yücel Paşmakçı ile Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'a, İTÜ tarafından "fahri doktora" unvanı verildi. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu müessese mühendis yetiştiriyor. Türkiye’de ne kadar barajlar, büyük dev eserler, yollar varsa, Türkiye’nin kalkınmasında İTÜ’nün ve İTÜ’den mezun olanların büyük rolü var” diye konuştu.
İstanbul Teknik Üniversitesi ile ilgili bir anısını anlatan Bakan Eroğlu , “1994 yılında Sayın Başbakanımız, ‘Veysel Hoca gel İstanbul’un su meselesini halledelim’ deyince ‘Sayın Başkanım ben ancak bir yıl izin alırım, gelir su meselesini halleder geri dönerim’ demiştim. 8 ay sonrasında biz su kesintisini kaldırdık. 2 yıl geçtikten sonra ben ‘Sayın başkanım üniversiteye geri döneyim’ dediğim zaman ‘Haliç ne güne duruyor’ dedi. Bu şekilde gide gide 8 yıl İSKİ’de görev yaptık. Daha sonra tam kurtuldum derken 2002’nin sonunda Başbakanım İstanbul’un işi bitti, şimdi sırada Türkiye’nin işleri bekliyor seni dedi. 13 yıl boyunca maaşımı İTÜ’den aldım. Sizlere borcum var. 2007’nin sonunda siyasete atılınca mecburen bu güzel yuvadan kopmak durumunda kaldım. Gönlüm sizlerle beraber. Birlikte çok güzel projelere imza atıyoruz” dedi.
Törenin ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler bir açılış için kampus içinde yürüyerek öğrencilerle sohbet etti. Bakan Eroğlu, öğrencilerden bir problemleri olup olmadığını sorarak notlar aldı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Membran Teknolojileri Araştırma Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Eroğlu, merkez hakkında bilgi alarak okuldan ayrıldı.