Küçükçekmece Belediyesi tarafından ‘Okul Öncesi Eğitime’ dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Anaokulları Çocuk Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu.
Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Küçükçekmece göl kenarında düzenlenen etkinliklere katılan Küçükçekmeceli anaokulu öğrencileri yıl boyunca aldıkları eğitimle geliştirdikleri yeteneklerini sergiledi.
‘OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ’
İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından söz alan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, “Okul öncesi eğitimin önemini sizde biliyorsunuz. İstanbul’un okul öncesi eğitiminin en yoğun olduğu ilçelerinden birisi Küçükçekmece, bu nedenle sizler ülkemizin geleceğine ışık tutan ebeveynlersiniz. Bunun meyvesini 20 yıl sonra alacaksınız.”diye konuştu.
‘KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI’
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da okul öncesi eğitimin önemine değindiği konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek,  “Okul öncesi eğitim tüm dünyada ilköğretimin bile önüne geçti. Çünkü çocukların kişilikleri 0-6 yaş arasında şekilleniyor. Bu nedenle bugün burada bulunan çocuklar gerçekten çok şanslı. ”dedi.
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE SELAMLADILAR
3 yaş grubu öğrencilerinden Ezel Naz Çalışkan’ın İstiklal Marşı’nı ezbere okumasıyla başlayan şenlikte, anaokullarının kurduğu Zeka Oyunları (Satranç), Drama ve Resim gibi birçok aktivite standı yer aldı. Gün boyunca aktivite stantlarında keyifli dakikalar geçiren minikler, şenliğin startını ise kortej yürüyüşüyle büyüklerini selamlayarak verdi.
MICHAEL JACKSON KUKLA DANS ŞOV BÜYÜLEDİ
İkitelli Ortaokulu, 80. Yıl Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Halkalı Doğa İlkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, 700.Yıl Osmangazi Ortaokulu Anasınıfı öğrencilerinin dans gösterileriyle hareketlenen şenlikte, Kültür Bakanlığı ve Küçükçekmece Belediyesi Kukla Sanatçısı Hakan Arısoy’un Türkiye’nin dört bir yanından insan tiplemelerini ve Michael Jackson’u canlandırdığı kukla şov büyük alkış aldı. Ayrıca sihir ve ilizyon gösterilerinin de yer aldığı şenliğe katılan miniklere Küçükçekmece Belediyesi tarafından balon dağıtıldı.