Elmadağ Ana Okulu minik öğrencileri, eğitim öğretim yılı içerisinde yaptıkları el emeklerini, büyüklerine yılsonu sergisi ile sunmanın heyecanını yaşadılar. Serginin açılış kurdelesi, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayyip Bütün tarafından kesildi.
150 öğrencinin çalışmalarının yer aldığı sergi de, ilginç ve yaratıcı çalışmalar büyük ilgi gördü. Seramik çamurundan, çam ağacı kozalaklarına, pet şişe ve kapaklarından yani atık ve doğal malzeme karışımı kullanılarak yapılan çalışmalar büyük takdir topladı. Elmadağ Belediyesi tarafından İlçedeki eğitim camiasında hizmete kazandırılan Gezici anaokulu öğrencilerinin de yaptığı el emeği çalışmalarda sergide yer aldı.
“Aile katılım projesine” velilerden tam destek.
Anaokulu Müdürü Cüneyt İlbars; Çalışmalarında “Aile katılım projesi” kapsamında, veli ile öğrencinin ortaklaşa yaptığı projelerinde yer aldığını belirtti. Velilerin ilgi ve alakasından duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Biz eğitimcilerin velilerin ve yöneticilerin her zaman desteğe ihtiyacı vardır diyen Cüneyt İlbars; “ Eğitime özellikle de okul öncesi eğitimine büyük hizmetleri olan Belediye Başkanımız Sayın Gazi Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi.
“Resimleriyle Atatürk” adlı çalışmaya Başkan Şahin’den tam not.
Kelebekler sınıfı minik öğrencileri tarafından yapılan, yaklaşık 100 ayrı Atatürk fotoğrafından oluşan “ Resimleriyle Atatürk” adlı çalışmayı inceleyen ve çok beğenen Başkan Şahin; “ Yeteneklerin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemin Okul Öncesi Çağı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle 0-6 yaş dönemi; çocuğun gelişiminin en kritik, en ilginç, en çok dikkat isteyen ve ziyan edilmemesi gereken bir dönemdir. Bugün miniklerimizin yaptığı çalışmaları görünce eğitimin önemini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Şimdinin minikleri yarının büyükleri olan bu küçücük öğrencilerimizin yaptıkları el emeği çalışmaları o kadar güzel ki  Sizleri alkışlamak istiyorum” dedi. Okul yönetimine, öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür ederken, velileri de ilgi ve alakalarından dolayı tebrik etti.