Yarınların bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren ‘Eğlenceli Bilginin Adresi Bilgi Evleri’ ‘Geleneksel 2. Bilim Şenliği’ büyük bir coşkuya sahne oldu.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Enver Şengül ve Hüseyin İpek başta olmak üzere, birçok öğrenci, öğretmen ve ebeveyn katıldı.
‘YARININ BİLİM ADAMLARINI YETİŞTİRİYORUZ’
Ünlü radyocu Sezgin Maden’in sunumuyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Enver Şengül, “Hepiniz çok güzel icatlar yapmışsınız. Picasso ve Arşimet gibi sizlerin içerisinden de yarının en iyi bilim adamları, ressamları yetişecek.”diyerek Küçükçekmeceli öğrencileri tebrik etti. Ayrıca şenlikte Bilgi Evi öğrencilerinin icatlarını sergilediği stantları da gezen Enver Şengül ile Hüseyin İpek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
AKILLI EV ALETLERİ İLE HAYATI KOLAYLAŞTIRDILAR
Şenlikte, Hırsızlık Alarmı, El Yapımı Şarj Aleti, Sigara Dumanı Temizleyici, Çok Amaçlı Bulaşık Eldiveni, Akıllı Çöp Kovası ve Ekmek Kırıntısı Toplayıcı gibi günlük yaşamda kullanılabilen akıllı icatların yanı sıra, ‘İşitme Engelliler için Kapı Zili’ gibi engelliler için tasarlanmış özel icatlar da yer aldı.
Şenlik kapsamında sergilenen diğer icatlar ise şunlar:  Ara Renk Oluşturan Fener, Mıknatıslı Cetvel, Böcek Robot, El Yapımı Telgraf, Akıllı Camii, Akıllı (Futbol) Kale, Erozyon Göstergeci, Yürüyen Ev, Işıklı Koordinat Sistemi, Çin Su Saati, Işıklı Terlik, Akıllı Kalem, Çarpışmayan Arabalar, Çılgın Araç, Hayalci Gece Lambası  ve Işıklı Gözlük.