Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yıldırım, "sosyal medyaya düzenleme" tartışmalarıyla ilgili soruya, siber güvenlik alanında çalışma olduğunu belirterek, "Sosyal medya, paylaşım sitelerine yönelik bir çalışma yoktur'' yanıtını verdi.
Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Sosyal medya ile ilgili düzenleme söz konusu değil. Siber suçlarla mücadele çalışması var. Sosyal medyanın özgürlük alanı olarak alabildiğince faaliyet göstermesine hiçbir şekilde karşı çıkmak engellemek doğru bir şey değildir. Ama ne gerçekte ne sanal dünyada insanları mağdur edecek faaliyetleri yapma serbestisi de olamaz.
Nasıl sokakta insan öldürürseniz cezası varsa sosyal medyada da insanı ölüme teşvik ederseniz bunun da bir cezası var. Suç her yerde suçtur. Sosyal medyayı kısıtlayıcı bir çalışma yok.
İşi 'sosyal medyaya yasak geliyor' noktasına getirmek büyük haksızlıktır. Özgürlüklere sonuna kadar evet, ancak başkasının dünyasını karartmaya izin vermemek lazım.
Mevcut yasalarda bunlar zaten var. Ama sanal alem yeni yeni hayatımıza girmeye başladığı için bazı konular yeni yasalarda tanımlanmamış olabilir. Sanal alem ile hayatımıza giren konuları mevcut yasalara ekleyebiliriz.
Siber suçlarla mücadele etmek bir ülkenin tek başına başarabileceği bir iş değildir. Burada uluslararası işbirliği şarttır.
İnterneti temiz bir şekilde kullanmak için kampanya başlatılmalı. Hiç kimsenin suç işleme hürriyeti yoktur. İster sanal alemde isterse gerçekte. Suç işlendiği sabitse bunun sosyal medya üzerinden ya da sokakta işlenmesi arasında fark yoktur.
29 Ekim'de Marmaray'ı İstanbulluların hizmetine veriyoruz. Haydarpaşa Garı'nın da kapatılması söz konusu değil. Banliyö hatları yenileniyor. Marmaray Projesi kapsamında değil.''