AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı Temmuz Ayı Danışma Toplantısı 2000 partilinin katılımı ile gerçekleştirildi. İlçe Danışma toplantısı öncesinde Halil İbrahim Sofrasında partililere iftar yemeği verildi.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından şimdiye üzerinde anlaşılan 48 maddenin Anayasa Değişikliği Paketi olarak kabul edilmesi halinde Türkiye’nin çok önemli kazanımlar elde edeceğini belirten AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Ülkemiz maalesef son zamanlarda hak etmediği bir gerginliğin içerisine girdi. Böyle bir ortamda tüm siyasi partilerin bir konu üzerinde uzlaşmaları toplumsal huzura, barışa katkı sağlayacaktır. Siyasi partilerin özellikle kişi hak ve hürriyetler konusunda uzlaşması çok önemli bir husustur. Bu Anayasa değişikliği artan toplumsal gerilimi azaltacak, kardeşlik hukukuna katkı sağlayacaktır. Toplumsal barış ve huzurun bu yolla sağlanması belki de unuttuğumuz, kaybolan ve başkalarınca bize satılan değerlerimizi de bize hatırlatabilecektir” ifadesini kullandı.
“Sulh hükümlerin efendisidir” şeklindeki bir Arap atasözünü hatırlatan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Avukat Bülent Yağmur, “Sorun uzlaşma kültürümüzün olmayışı değil, aksine bu kültürden uzaklaştırılmamızdır. Anadolu topraklarında farklı medeniyetler kendisine yer buldu. Bu medeniyetler yüzyıllarca bir arada sorunsuz yaşadı. Osmanlı fetihler gerçekleştirdi, üç kıtaya yayıldı. Birbirinden tamamen farklı olan kültürleri bir arada barındırdı. Toplumları, insanları uzlaştırdı. Adaleti hâkim kıldı. Osmanlı’yı Osmanlı yapan kurumları, Batılı alarak kendine uyarladı. Sonrasında tıpkı laleleri bize ihraç ettiği gibi pazarladı. Bizse kendimize dar alanlar, çıkamayacağımız kalıplar oluşturduk. Kendimizi bu alanlara, kalıplara hapsettik. Bu alanlarda çatışmaya, kör dövüşüne başladık. Çatışmak için bahaneler, fırsatlar aradık. Doğrusu bu bahaneleri bulmak ve üretmekte de pek mahir olduk. “Biz de uzlaşma diye bir kültür yok” sözü kesinlikle doğru değildir. Tarihimizi inceleyelim, inanç yapımızı tazeleyelim. O zaman görürüz ki, uzlaşı kültürünün bizim hayatımızın bir parçası olduğunu göreceğiz” şeklinde konuştu.
Ramazan ayının hoşgörü ve sabır ayı olduğunu sözlerine ekleyen AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Böyle bir ayda siyasi partilerin üzerinde uzlaştığı 48 Maddelik Anayasa Değişikliği devrim niteliğinde olacaktır. Bu başarı da toplumun her kesimine ait olacaktır. Bu açıdan Yeni Anayasa çalışmalarını önemsiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.
AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı Temmuz ayı danışma meclisi toplantısına, Genel Koordinatör Recep Yıldırım, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcıları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri ile AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı teşkilat mensupları katıldılar.