Beko Basketbol Ligi’ndeki 6. sezonuna hazırlanan Aliağa Petkim, Kosova’da özel bir turnuvada güç depolayacak.
TEB Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen ve Piriştine kentindeki Pallati Rinise Dhe Sporteve'de oynanacak turnuva, 24 Eylül Salı başlayıp 26 Eylül Perşembe günü tamamlanacak. Turnuvanın ev sahipliğini, antrenörlüğünü Ceyhun Cabadak'ın yaptığı Kosova ekibi KB Sigal Prishtina yaparken, turnuvaya Makedon ekibi KK Liria Skopje ve Türkiye’den Trabzonspor ile Aliağa Petkim katılıyor.
Aliağa Petkim, turnuvada 24 Eylül Salı akşamı TSİ 21.00’da ev sahibi KB Sigal Prishtina ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı takım, 25 Eylül Çarşamba saat 18.45’de Trabzonspor ile karşılaşacak. Aliağa PETKİM, turnuvadaki son maçında 26 Eylül Perşembe akşamı saat 18.45’de Makedon ekibi KK Liria Skopje karşısına çıkacak.
Aliağa Petkim Başkanı Uğur Eren, 12 Ekim’de başlayacak olan lig öncesi en ciddi sınavlarından birini Kosova turnuvasında vereceklerini ifade ederek, “Beko Basketbol Ligi'ndeki 6. sezonumuza iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Gaziantep turnuvasından sonra Kosova’daki turnuva takımımızın son durumunu daha iyi görmemizi sağlayacak. Baş antrenörümüz Hakan Demir liderliğindeki teknik heyet ve tüm oyuncularımıza güveniyoruz. Ligde başarılı bir Aliağa Petkim profiliyle taraftarımızı mutlu etmek, Türk Basketboluna heyecan vermek istiyoruz” dedi.