AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı, yerel seçim çalışmaları çerçevesinde, Çiğlili muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu. Yemekli geceye katılan AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "AK Partimiz, İstanbul'da Avrupa ile Asya'yı denizin altından birbirine bağladı. Ama İzmir'de çöp sorununu bile çözemiyorlar. Sorunlarınızı çözemeyen belediye başkanlarına hesabı sandıkta sorun" derken, "Hükümet yatırımlarımızı engelliyor" serzenişinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da göndermede bulundu, "Aziz Kocaoğlu, projelerini yapamayınca hükümeti suçluyor. Anadolu'da bir tabir var. Oynamasını bilmeyen yerim dar dermiş" şeklinde konuştu. Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ise, "Çiğli'de halkımızla aramıza kurulan duvarları yıktık" dedi.
AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı'nın yemekli kaynaşma gecesi Çiğli Anemon Otel'de gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Adnan Yılmaz'ın evsehipliği yaptığı geceye, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, İzmir Mardinliler Derneği Başkanı Mehmet Şakin Irmak ile Çiğli'li muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin başkanları yoğun bir katılım gösterdi.
YILMAZ: ÇİĞLİMİZ BÜYÜYOR, GELİŞİYOR
Gecenin açış konuşmasını yapan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Çiğli'ye kimlik kazandırmak için seçildiği günden buyana var gücüyle çalıştığını, bu çerçevede Kaymakamlık Lojmanı'nın inşaat aşamasına geldiğini, müstakil Belediye Binası ve Hükümet Konağı ile ilgili çalışmaların ise sürdüğünü söyledi. Çiğli'nin gelecek günlerde, Gediz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Egekent girişindeki büyük arsada kavuşacağını, Bölge Hastanesi'nin 2014'te hizmete gireceğini ifade ederek, "Çiğlimiz gelişiyor, büyüyor. Bu bizim gayretlerimiz, parti teşkilatımız ve Hükümetimizin destekleriyle sağlanıyor. Bizler Çiğli'de atılım yaptık. Halk günleri ile, ortaya çıkan sorunların çözümü çerçevesinde hizmetlerimle halkımızla aramızdaki örülmüş olan duvarları yıktık" dedi. Çiğli'de kimseyi ötekileştirmediklerini, herkesi kucakladıklarını kaydeden Yılmaz, Çiğli'nin 2014 yerel seçimlerinde AK Belediyecilik'le tanıştıracaklarını böylece belediyecilik alandaki eksiklikleri de gidereceklerini kaydetti.
AKAY: ARANIZDAN TEMSİLCİLERİMİZ OLACAK
Geceyi şereflendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ise önce muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarının sıkıntı ve sorunlarını dinleyip not aldı, ardından da kürsüye gelerek konuları cevaplandırdı. İl Başkanı Akay, hükümet olarak muhtarların maaşlarını iyileştirdiklerini, sivil toplum kuruluşları ile de iyi diyaloglar kurduklarını kaydederek, "Bir eksiğimiz vardı, onu da inşallah bu seçimlerde gidereceğiz. Belediye meclislerimizde muhtarlardan ve stk'lardan birer üyeyi alacağız. Onlar bizim gözümüz kulağımız olacak, aynı zamanda kendi kesimlerinin sesi olacaklar. Zira biz herkesi, herşeyi bilemeyiz, ulaşamayız. Aranızdan temsilcileri aramıza alarak bu zinciri de kuracağız" dedi.
"ATA SANAYİ YOLUNU ÇÖZERİZ"
Çiğli Ata Sanayii yöneticilerinin, EV-KA 5 viyadüklerinden siteye girişlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldığını şikayet etmesi üzerine Akay, "Bunu sizden öğrendim. Şimdi Karayolları Bölge Müdürümüzle görüşüp konuyu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Çiğli İlçe Başkanımız Adnan Bey de konuyu yakından takip edecek. Biz o işi çözeriz" diyerek yüreklere su serpti.
AK Parti'nin Türkiye'de yaptığı ak icraatlarla, 22 bin kilometrelik bölünmüş yol yapıldığını, onlarca vilayetin hızlı trenlerle birbirine bağlanmak üzere olduğunu, İstanbul'da Avrupa ile Asya'yı denizin altından birbirine bağladıklarını, üçüncü havaalanı ve köprüyü yapmaya başladıklarını kaydeden Akay, "Çiğlimizi de havaalanına kavuşturacağız. 35 İzmir 35 Projemiz içinde Çiğli Vecihi Hürkuş Havaalanı var. İnşallah EXPO'yu alacak ve bu havaalanından faydalanacağız. İZBAN'ın yaptık. Bunun yapımının yüzde 70'ini TCDD yapmıştır. Kaç kere gördünüz Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey'in İZBAN'ı biz yaptık dediğini. Biz yapar, takdiri milletimize bırakırız" diye konuştu.
"ÇÖPÜNÜZÜ ÇÖZMEYEN BAŞKANLARA HESAP SORUN"
Çiğli'nin Harmandalı çöplüğü ile anıldığının hatırlatılması üzerine Akay, "Bugün AK Parti'nin yönettiği İstanbul ve Ankara'da çöp sorunundan bahsediliyor mu. Ama İzmir deyince çöp akla geliyor. İşin çözümü yerinde bunu halletmektir. Ama Harmandalı'daki vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak bunu yapmalıyız. Bunun vebali şu an görevde bulunan belediye başkanlarında. Kusura bakmayın ama şu anda başımızda bulunan belediyelere bunun hesabını sormanız lazım. Bunun hesabını seçimlerde sandık önümüze geldiğinde sormalısınız. Sormuyoruz, zamanın geldiğinde, sonra da bu çöpü ne yapacağız diyoruz" dedi.
"AZİZ KOCAOĞLU, YERİM, YENİM DAR DİYOR"
Bir belediye başkanı göreve gelirken neler yapmış diye sormak gerektiğini ifade eden Akay, "Biz geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı idi, tekrar seçime giderken vaadettiği projelerini incelettik. 246 adet projeyi yapacağını taahhüt etmiş. Bunlardan 52 tanesini 5 senede yapmış, 137 tanesi devam ediyor. Diğer projelerin hiçbirini ellememiş. Şimdi seçimler geliyor, ben bunları yapacaktım bana hükümet destek olmadı diyecek. Bugün Büyükşehirin bütçesinin yüzde 90'ı İller Bankası'nın verdiği para. Yıllık 1.1 katrilyon para bu. Yüzde 10'unu da kendi gelirleriyle sağlıyor. Ondan sonra diyorsun ki, ben bu yatırımı yapacaktım devlet engelliyor. Böyle adaletsizlik olmaz. Sayın başbakanımız 2011'de İzmir'deki mitingde Başbakanımız gelsin bana bunu ispat etsin ben istifa edicem dedi. Gıkı çıkmadı arkadaşlar. Bu kadar devletin yardım yapmış olduğu yerde Konya'ya Kayseri'ye ne yapıyorsa İzmir'e de yapılıyor. Niye Eskişehir'den Antalya'dan ses çıkmıyor. Eğer parti ayrımı gösterilseydi, oralara da yapılmazdı. Ama bizim Anadolu'da bir tabir var. Oynamasını bilmeyen yerim dar, yenim dar dermiş. Onunki de o hesap." diye konuştu.