ABD’li gazeteci Joe Lauria, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajda, CHP Genel Başkanı’nın, Mustafa Sarıgül için istifa edebileceğini söylediğini iddia etti.
Lauria, Huffington Post sitesinde yayımlanan makalesinde, Kılıçdaroğlu’nun Washington ziyareti sırasında yaptığı röportaja yer verdi. Joe Lauria, Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin iç ve dış politikasında demokratik laikliği korumanın kendi siyasi geleceğinden önemli olduğunu” söylediğini ifade etti. AK Parti’ye karşı Mustafa Sarıgül’ün CHP’nin başına geçmesine müsaade edip etmeyeceği yönündeki soruya, Kılıçdaroğlu, “Siyaseti koltuk için yapmıyorum. Ülkenin iyiliği, gelişmesi, demokratikleşmesi için siyaset yapıyorum. Koltuk sevdalısı değilim” cevabını verdi. Sarıgül’ün belediye başkan adaylığı ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Daha demokratik bir Türkiye için mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz” dedi.
HİZMET HAREKETİYLE İŞ BİRLİĞİ VAR MI ?
Fethullah Gülen ile ilgili bir soruya yanıt veren CHP lideri, ABD ziyareti sırasında Gülen’den görüşme talep etmediğini ifade etti. CHP’nin Hizmet hareketiyle, AK Parti’ye karşı işbirliği yapıp yapmadığı sorusuna, Kılıçdaroğlu, “Hükümetten baskı gören bütün gruplarla beraberiz” cevabını verdi. CHP lideri, partisinin etnik kimlik, din, mezhep ve benzer ayrımcılık yapan bir siyaset izlemediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Hizmet hareketi de dahil bütün grupların özgürlüğünü genişletmek istiyoruz. Bu gruplar, bizim gibi düşünmeyen gruplar fakat onların hak ve özgürlüklerini savunuyoruz” dedi.
Kılıçdaroğlu, dershanelerin kapatılması konusunda da konuştu. Dershanelerin kapatılmasının hükümetin hizmet hareketine karşı attığı bir adım olduğunu belirten CHP lideri, dershanelerin kapatılması yasalaşırsa, partisinin konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını ifade etti.
Yerel seçimler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, seçimlerin Türkiye’nin geleceği için belirleyici bir an olduğunu ve siyaset tarihinde kritik bir nokta olacağını belirtti.