AK Parti’den Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı olan Fehmi Hüsrev Kutlu, belediye başkanı olduğunda belediyenin bütün ihalelerinin şeffaf bir şekilde basının önünde olacağını söyledi.
Hak eden hakkını almak için belediye başkanlığına gelmek zorunda kalmayacağını belirten Kutlu, “Hiç kimseye hiçbir ihale sözü vermedim. Bütün ihalelerimiz şeffaf bir şekilde basının önünde olacak. Böyle bir rant sağlama ümidinde olanlar o ihaleye girmeyecekler. İhaleyi aldıktan sonra müteahhitlerle de herhangi bir menfaat ilişkimiz kesinlikle olmayacak. Ne maddi nede makam menfaati için birileri etrafımızda dolaşıyorsa, birilerinin olmayacağını halkımız görecek. Yolumuza düzgün insanlarla düzgün şekilde gideceğiz. Dürüst olan insanlar benim yanımda olurlar. Dürüst olmayanlar ise yanımda olamazlar. Adıyaman’da bağımsız bir televizyon kanalının olması gerekir. Hiçbir zaman benim şahsıma ait veya belediyeden beslenen bir televizyon kanalı olmayacak. Gerektiğinde bana muhalefet eden, yanlışlarımı söyleyebilen tarafsız bir televizyon kanalı olursa da bundan memnun olurum.
Halkın parasıyla kurulup, sonrada keyfinin istediği gibi yönetilen bir televizyon kanalı olmayacak. Belediyenin kaynaklarını başka yerlere aktarma gibi bir düşüncemiz yok.
Benim hesabım yok ama Allah’ın hesabı var. Yanlış yapanı ne millet nede Allah affeder.
Kimseyle hesaplaşma derdinde değiliz. Yanlış yapandan da hesabını sormamız gerekiyorsa sorarız. Hak eden hak ettiğini alacak. Hiç kimse bir yakınlıktan istifade etmeyecek. Belediye de bir iş varsa bu işi MHP’li de, CHP’li de müteahhitler alabilecekler. Hak ediyorsa, en uygun fiyatı, en iyi işi vermişse o kişi o işi alacaktır. Yani pazarlık gibi işler olmayacak. Sosyal barışı sağlamak belediyenin görevidir. Köylüsüyle, şehirlisiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdü, Türkü, Zazası ile bir bütün olarak hizmet vereceğiz. Ve herkes mutlu olacak.
Cenaze, doğum ve düğün hizmetlerinden tüm halkımız faydalanacak. Öte yandan karşımda çok büyük bir rant çevresi var. Bu çevreler çok büyük bir kara propaganda yapıyorlar. Bana çamur atılsa da iznin kalamayacağına inanıyorum. Belediye başkanlığını bıraktığımda malvarlığım artmayacak. Hiçbir işçinin işinden edilmemesinden yanayım. Alın teriyle helal parasını kazanalar için bir şey dememiz mümkün değil. İnsanlara yardımcı olan, güler yüzlü davranan ve maaşıyla yetinen herkes Adıyaman Belediyesi’nde çalışmaya devam edecek. Eğer bir kişi maaşıyla yetinemiyorsa kusura baksın, buna müsaade etmeyeceğiz. Çalmadan, çırpman bütün kaynakları kullanacağımızı vaat ediyoruz. Adıyaman’ın zararına bir şey varsa, belediye haksızlığa uğratılmışsa ve belediye haksız yere bir takım masraflarla karşı karşıyaysa bununda denetlenmesi mutlaka yapılır. Siyasi, kişisel ve parasal menfaatleri bir tarafa bırakan sadece ve sadece Adıyaman’ı esas alacak olan bir tarzımız olacak. Hak eden hakkını almak için belediye başkanına gelmek zorunda kalmayacak. İşi derhal hallolacak, çay içmek için belediye başkanına uğrayabilecek. Belediye çalışanlarının görevi vatandaşlara yardımcı olmaktır ve böyle bir hizmet anlayışımız olacak. Şuanda belirli bir kadrom yok. Ama mevcut kadro içerisinde bir revizyon olacak” şeklinde konuştu.