AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 13 Büyükşehir Belediyenin İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.
Şahin, “Bu millet 11 yıllık AK Parti iktidarında onun icraatlarını görmüş, her seçimde oyunu artırarak destek vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki 30 Mart akşamı da bu görülecektir. Milletimize güveniyoruz ve inanıyoruz. 30 Mart yangın çıkartmak isteyen, ülkede istikrarı bozmak isteyenlere milletimizin vereceği çok çarpıcı bir cevap olacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği toplantıyla 13 büyükşehir belediyenin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.
Her seçim öncesinde siyasi partileri en çok meşgul eden ve yoran çalışmanın başında aday tespitleri geldiğini ifade eden Şahin, her siyasi partinin isabetli adaylarla seçime girmek ve en başarılı çalışmaları yapmak için çalıştığını söyledi.
AK Parti olarak kendilerinin de titiz çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şahin, 30 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçim öncesinde bu titizliklerini attırarak devam ettikleri kaydetti.
Şahin, Seçim Üst Kurulu olarak geceli-gündüzlü çalışma gerçekleştirdiklerini ve henüz çalışmalarının bitmediğini belirterek, adayları Başbakan Erdoğan’ın onayından sonra paylaştıklarını vurguladı.
Yapılan Aday tanıtım toplantısında Adem Ceylan Ankara Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.
Adem CEYLAN Kimdir?
Adem Ceylan 1963 Ankara İli Çamlıdere İlçesi doğumlu olup, ilk ve orta tahsilini Çamlıdere’de, lise tahsilini Ankara’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi  Afyon Mali Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü 1986 yılında bitirdikten sonra Karayolları Genel Müdürlüğünce açılan sınavda başarılı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü Teknik Hesaplar Şube Müdürlüğünde 04.01.1987 tarihinde memuriyete başladı. Ağustos 1987- Kasım 1988 döneminde vatani görevini yedek subay olarak tamamladıktan sonra Karayolları Genel Müdürlüğündeki görevine geri döndü.
1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığında Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başladı. Mahalli İdareler Kontrolörü ve Başkontrolörü olarak mesleği gereğince; Türkiye'nin değişik bölgelerinde Bakan adına il özel idareleri ve belediyelerin teftiş, inceleme, araştırma ve soruşturma görevlerini yürüttü. İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sonucu 2003-2004 yılları yasama dönemlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Araştırma Komisyonlarında” görev yaptı.
03.01.2006 tarihinde Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi. 07 Mayıs 2008’den itibaren vekâleten yürüttüğü Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine 21.01.2009’da atandı. Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından, Ulusal düzeyde düzenlenen 2010 yılında en iyi stratejik yönetim ve uygulama yapan il özel idaresi yöneticisi seçildi.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Derneğinin 1996 yılında yapılan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesini müteakip üç yıl Dernek Saymanlığı, üç yıl Dernek Başkan Yardımcılığı, 2002-2006 yıllarında dört yıl Dernek Başkanlığı görevini yürüttü. Devlet Denetim Elemanları Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşlarının üyelik ve yönetimlerinde bulunarak mesleki ve sosyal etkinliklerde bulundu. Halen, Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Yerel yönetimlerin seçilmiş ve atanmış personelinin hizmet içi eğitimine yönelik; İçişleri Bakanlığı, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, birlik ve derneklerce düzenlenen eğitim seminerlerinde, il özel idareleri ve belediyelerin; görev yetki ve sorumlulukları, ihale mevzuatı, imar ve kamulaştırma konularında konuşmacı olarak görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce 1999 yılında yayımlanan “Belediye Başkanları El Kitabı”nda “Belediyeler Açısından İmar ve Kamulaştırma İşleri” konulu ders notları yayımlandı.
“Yerel Yönetim ve Denetim Dergisinde” ihale mevzuatı ve yapım işleri ile ilgili makaleleri yayımlandı.
Fransa, Avusturya, Belçika ve Hollanda’da yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişi, İspanya’da tarihi ve kültürel varlıkların restorasyonu ve turizm konularında inceleme ve araştırmalarda bulundu.
Adem CEYLAN Evli ve iki çocuk babasıdır.