AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu üyesi başkanlarla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Daha iyisi için yola çıktıklarını belirten Dr. Esgin, “Ortaya bir takım çılgın projeler koyabiliriz. Ama bu projelerin odak noktasında insanlık, kardeşlik ve geleceği kuşatma olmazsa biz bugünü de yarını da kaybederiz” dedi.
Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinden 23 ayrı ilin dernek başkanlarını bünyesinde barındıran Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Federasyon Başkanı İhsan Akın ve üye dernek başkanlarıyla tek tek tokalaşan Dr. Esgin, projelerini anlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri tabelalaştırmadığını anlatan Esgin, “Artık reklam belediyeciliği yapılan Nilüfer’in hizmet belediyeciliğiyle tanışmasının zamanı gelmiştir. Seçim sürecini diyalog içinde, tansiyonu yükselen dönemlerde de doğruyu, hakkı ve sabrı tavsiye etme noktasında kararlılığımız var. Bu kentin yarınlarının bugünden daha iyi olacağını biliyorum. Biz daha iyisi için yola çıktık. Biz projelerimizle, yaklaşımımızla, diyaloglar ve katılımcılarla örnek bir dünya kentini konumlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

“NİLÜFER’İN GÜZEL, YEŞİL, FARKLI VE ÖZGÜR BİR KENT OLMASINI İSTİYORUZ”
Nilüfer’deki projelerin tamamını katılımcılık esasına göre oluşturduklarını dile getiren Dr. Esgin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Görükle Mahallesi’nde genç kardeşlerimizle birlikte projemizi oluştururken, Esentepe’de ve Kültür ile diğer tüm mahallelerde ihtiyaçlar doğrultusunda projelerimize boyut kazandırdık. İstiyoruz ki yarınımız, bugünümüzden çok daha güzel olsun. Nilüfer’in, kent merkezi ve tematik parklarıyla güzel, yeşil, farklı ve özgür bir kent olmasını istiyoruz. Ötekileştirme kelimesini ben artık literatürümüzden çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum Burada kardeşlik, birlik, beraberlik, paylaşım ve mahalle kültürü kavramlarının biraz daha öncelikli ortaya koyulması gerekir. Bu anlamda ortaya bir takım çılgın projeler koyabiliriz. Ve eğer bu projelerin odak noktasında insanlık, kardeşlik ve geleceği kuşatma olmazsa biz bugünü de, yarını da kaybederiz”.

“BU KENTİN MESELELERİ VE VİZYONUNUN NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYULMASI GEREKİR”
Nilüfer’deki hızlı nüfus artışına paralel bir çalışma yapılmadığını kaydeden Dr. Esgin, “Nüfusu hızla artan Nilüfer’de yollar daha da daraltılıyorsa, bu kentin nüfus yoğunluğu oturduğunda durum ne olur? Geçen seçim döneminde 3 bin kişinin yaşadığı Ertuğrul Mahallesi’ne şuan 17 bin kişi yaşıyor. Eğer bu kent bu kadar hızlı büyüyorsa, otoparktan ulaşıma, kentsel sorunlardan çevre sorunlarına kadar hepsi bu 25 yıllık yeni kentte görünüyorsa o zaman burada işlerin iyi gittiğini söylemek bizim kendimizi aldatmamızdan başka bir şey olmaz. O yüzden geleceğe yönelik çok ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor. Gerçekçi olmalıyız. Bu kentin geleceğe yönelik sorunlar ve vizyonunun net bir şekilde ortaya konması gerekiyor” dedi.

“BİR PARK YAPILMASI BELEDİYE BAŞARISI DEĞİLDİR”
Nilüfer’de belediyeciliğin inovasyonla uygulanması gerektiğini söyleyen Dr. Esgin, “Hiçbir parkın diğer parkın aynısı olma durumu söz konusu değil. İnovasyonu, tüm mahallelerimizde, parklar ve belediye icraatları noktasında yeni ve farklı uygulamaları hayata geçireceğiz. 64 mahallemizin lokal meselelerini çok iyi biliyoruz. Siz evinizden çıktığınızda ayağınız bir çukura giriyorsa o çukurun kapatılması sizin için öncelikli bir meseledir. Ve onun acilen ortadan kaldırılması gerekir. Nilüfer’deki vatandaşlarımızın çok basit istekleri var. Pazaryerlerinin üstünün kapatılmasını istiyor. Gerçekten Nilüfer’deki pazaryeri, Nilüfer’e ve Bursa’ya yakışmıyor. Bir park yapılması belediyenin başarısı değildir. 25 yılda yapılan park sayısı bir başka kentte 8 yılda yapılıyorsa ve sorun sadece sayılarla ifade edilecek durumda değilse, yapılan parkların yüzde 50’si 2 dönümün altındaysa o zaman demektir ki bazı şeyleri yaparken ve değerlendirirken daha dikkatli olmak gerekir” diye konuştu.

“DR. ESGİN NİLÜFER İÇİN BİR ŞANSTIR”
Bursa Anadolu Dernekleri Federasyon Başkanı İhsan Akın ise, Dr. Esgin’in Nilüfer için büyük bir şans olduğunu ifade ederek, “Allah onun yar ve yardımcısı olsun. İnşallah Nilüfer onunla daha da güzelleşecek. Nilüfer hak ettiği yere gelecektir. Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinden 23 ilin başkanı bulunmaktadır. Federasyonumuz elbette adayları da değerlendirecektir. Federasyonda yaptığımız toplantılarda dernek başkanlarımızın ve federasyonumuzun görüşü olarak Mustafa Esgin beğeniliyor, seviliyor. O’nun Nilüfer için bir şans olduğu tüm dernek başkanları tarafından söyleniyor. İnşallah başarılı olur ve Nilüfer Mustafa Esgin ile daha da güzelleşir” dedi.
Konuşmaların ardından Dr. Esgin, federasyon üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.