Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti’nin çok badireler atlattığına dikkat çekerek, “Bunların hepsini birliğimizle, beraberliğimizle, milletimize olan güvenimiz ve milletin bize olan güveni ile aştık" dedi.
Osmaniye programından sonra Adana’ya gelen Bakan Kılıç, burada partisinin Sarıçam ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptı. Açılışta konuşan Kılıç, Adana’nın kendileri için her zaman her zaman büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Bakan olarak kente ilk defa geldiğini kaydeden Kılıç, “Ben de Samsunluyum. Kuzeyden, güneye, bizim için hiç fark etmez, doğu, batı, kuzey, güney bizim için herkes kardeşimizdir. Bizim için 'biz sizinle beraberiz, biz bu milletin parçasıyız, bu milletle beraberiz, bu milletin ana unsuruyuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağı altında hepimiz beraberiz' dediğiniz anda bizim için bitmiştir, herkes birdir. Bunları, hizmetlerimizde de söylemlerimizde de görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun bakıma girdiği iddialarıyla ilgili olarak ise, “İçime ağır geldiği için sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın yoğun bakımda olduğunu iddia eden yalanlar ortaya atıldı. Başbakanımız biraz evvel Burdur'daki mitingini bitirdi diye biliyorum. Artık nasıl bir yapıyla karşı karşıya olduğumuz ortada. Artık ne diyelim. Bir tarafta Başbakanımız kürsüde konuşuyor, başka şeyler söyleniyor. Bizler her zaman AK Parti'ye yakışır, AK Partiliye yakışır edebimizle, vakarımızla işimizi yapacağız. Bizim işimiz, millete hizmet. Seçim sloganımız, 'daima millet, daima hizmet'” şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, “Bizler çok badire atlattık, AK Parti çok badire atlattı. Bunların hepsini birliğimizle, beraberliğimizle, milletimize olan güvenimiz ve milletin bize olan güveni ile aştık. Biz yine, sadece ve sadece ülkemizin ve milletimizin geleceği için gece gündüz demeden çalışacağız, koşacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Genel Başkanımız, Başbakanımızın başkanlığında dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Ama her zaman dik duracağız" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, konuşmanın ardından AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Sarıçam Belediye Başkanı ve adayı Ahmet Zenbilci ile diğer ilgililer, seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti.
Daha sonra Çukurova ve Yüreğir’de seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştiren Bakan Kılıç, buradan AK Parti İl Başkanlığı’na geçerek partililer ile bir araya geldi.