Büyükşehir tarihinde yapılan 19 tesise karşılık bir dönemde 115 spor tesisini Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye girerek Bursa’yı gururlandıran sporcularını ödüllendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin her köşesini sporcu fabrikası olan tesislerle donattıklarını belirterek, “Bu fabrikaların ilelebet üretime devam etmesi için tesislerimize kalıcı gelirler sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Bursa’yı sporda da ‘marka kent’ haline getirmek amacıyla stadyum başta olmak üzere kentin her köşesine spor tesisleri kazandıran ve son olarak Kestel’de 115’inci spor tesisini hizmete açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan tesisleşme hamlesini sürdürürken diğer taraftan başarılarıyla kenti gururlandıran sporcuları da ödüllendirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyespor Kulübü forması ile katıldıkları ulusal müsabakalarda dereceye giren sporcular ile milli forma ile uluslararası alanda Bursa ve Türkiye’yi temsil ederek başarı elde eden sporcular Cengiz Göllü Spor Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ile Masa Tenisi, Karate, Satranç, Voleybol, Güreş Federasyonları başkan ve yöneticilerinin de katıldığı gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uluslararası müsabakalarda dereceye girerek Türk Bayrağı’nı göndere çektirip, İstiklal Marşı’nı okutturan tüm sporcu ve antrenörlere teşekkür etti.
Hedef; sporda da dünyaya örnek olmak
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 25 dalda Türkiye’ye, altı dalda da dünyaya örnek olduklarını hatırlatan Başkan Altepe, sporda da dünyaya örnek olmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini kaydetti. Eğitim kurumlarına kazandırdıkları spor salonları, amatör kulüplere tesisler, kentin farklı noktalarındaki yüzme havuzları ve branşlara özel tesisler ile bu dönem tesisleşmede büyük bir hamle yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir tarihinde yapılan spor tesisi sayısı 19. Biz 115’inci spor tesisimizi Kestel’de hizmete açtık. İnşallah dönem sonuna kadar Bursa’ya kazandırdığımız tesis sayısı 130 olacak. İlçe başkanlığı döneminde yaptığımız 31 tesisle, bizim Bursa’ya kazandırdığımız tesis sayısı 161 oldu. Büyükşehir’e yeni bağlanan 10 ilçemize ilk etapta yapacağımız 10 kapalı yüzme havuzu ve diğer tesislerle 2 yıl sonra en az 200 spor tesisi hedefliyoruz” diye konuştu.
Tesisler kalıcı olacak
Bir taraftan Bursa’ya spor tesisleri kazandırırken, diğer taraftan bu tesislerin kalıcı olması için de önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “İstiyoruz ki sporcu fabrikası olan bu tesisler ilelebet üretime devam etsin, en güzel şekilde işletilsin. Bunun için bu tesislerimize kalıcı gelirler sağlamaya çalışıyoruz. Buralara gelir sağlanması amacıyla enerji üretim sistemleri kuracağız. Her branşta başarıya koşan, olimpiyatların her dalında Bursalı sporcuların olması en büyük idealimiz. İnanıyorum ki bu tesislerde yetişen sporcularımız, olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşı’mızı okutacaklar” dedi.
Belediyespor sporcu fabrikası
Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün 1980 yılında 5 branşla faaliyetlerine başladığını bugün ise 18 branşta 6500 sporcu ile bir sporcu fabrikasına dönüştüğünü ifade eden Başkan Altepe, her yıl yaz ve kış okulları programıyla hiç spor yapmayan 5 bin genci sporla buluşturduklarını, 1 yılda ortalama 15 bin gence spor faaliyeti sunduklarını vurguladı. Büyükşehir Belediyespor’un 5 yıl önce 3 sportif tesisi varken bugün 20 tesisi bulunduğunu, 5 yıl önce 30 olan branş antrenörü sayısının 75’e çıktığını kaydeden Başkan Altepe, aynı süre içinde 35 olan idari ve teknik personel sayısının 280’e, 2800 olan amatör müsabaka sayısının da 5 bin 500’e çıkarıldığına dikkat çekti.
2009’dan bu yana, Avrupa Güreş Şampiyonası, Oryantring, Avrupa Tenis Şampiyonası Elemeleri, Alp Disiplini Çocuk Kupası, Karate Kupası, Avrupa Dağ Koşusu gibi uluslararası faaliyetlere imza attıklarını vurgulayan Başkan Altepe, olimpik koşular, futbol, voleybol, basketbol turnuvaları, rahvan at yarışları, güreş organizasyonları, masa tenisi turnuvaları, kano yarışları, yağlı güreş organizasyonları, bisiklet turları ve briç turnuvaları gibi çok sayıda ulusal organizasyonlar düzenledikleri söyledi.
Spor Ödülleri Gecesi’nin, Bursa’nın bir spor kenti olduğunun en güzel örneği olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Altepe, Bursa genelinde ilk etapta 10 bin sporcuya satranç takımı vereceklerini belirterek, sembolik olarak ilk satranç takımını İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’a teslim etti.
Ödül gecesinde atıcılık, atletizm, bisiklet, masa tenisi, karate, satranç ve güreş kategorilerinde ulusal ve uluslararası başarılara imza atan sporcu ve antrenörler ödüllendirildi.
Ödül alan sporcu ve antrenörler
1. ATICILIK
Türkiye Büyük Bayanlar Trap Şampiyonu, 2012 Londra Olimpiyatlarında Bursa ve Türkiye’yi temsil eden Milli Sporcu Nihan Kantarcı Gürer - Antrenör; Alp Kızılsu
2. ATLETİZM
Avrupa Genç Bayanlar Kulüpler arası Kros Şampiyonası İkincisi
Sporcular: Tuğbay Erdal, Sümeyye Erol, Remziye Temel, Ekin Esra Kalır, Fadime Sarı, Halenur Atak
Antrenörler: İshak Kaya, Savaş Gökçe
3. BİSİKLET
2013 Yol Yarışı Türkiye Üçüncüsü, 2016 Olimpiyatları Milli Sporcu: Burak Abay
Antrenör; Cengiz Uçkan
4. MASA TENİSİ
2012 Süper Lig Bayanlar Türkiye İkincisi,
ETTU CUP Avrupa Şampiyonası en iyi 12’ye kalan takım sporcuları: Sibel Remzi, Ayşegül Demirtaş, Ana Maria Sebe
Antrenör; Halil Korulu
5. KARATE
Türkiye Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi Sporcular; Tolga Macar, Emre Cevahir, Mustafa Yıldız, Murat Kaya, Muhammed Ali Yıldız
Antrenörler; Akif Gürbüz ve Hasan Okumuş
6. SATRANÇ
Türkiye üçüncüsü, 13 yaş Avrupa üçüncüsü: Ece Alkım Erece
Antrenör; İsmail Çalışkan
7. GÜREŞ
2009-2010 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonu takımı sporcular: Barış Kaya, Hakan Koç, Rıza Yıldırım, Ahmet Bilici, Fatih Yaşarlı, Hamza Dilber, Engin Bozkurt
Antrenörler: İsmail Faikoğlu, Ahmet Gülhan
8. KAYAK
Alp Disiplini Türkiye Şampiyonu 2018 Kış Olimpiyatlarına katılacak olan Milli Sporcusu: Serdar Deniz
Antrenör: Caner Altun
9. VOLEYBOL
Avrupa PEV CUP’da Türkiye’yi temsil eden ve Acıbadem 1. Lig Türkiye Beşincisi takımı sporcuları: Pınar Cankarpusat, Mia Jerkov, Ana Tiemi Takagui, Kenny Moreno Pino, Duygu Düzceler, Gözde Dal, Merve Gülaç, Selen Kafadar, Nefise Gaffaroğlu, Aylin Sarıoğlu, Birgül Güler, Sedef Sazlıdere
Antrenörler: Emin İmen ve Şahin Çatma
10. TENİS
2016 Olimpiyat Milli Takım Sporcusu, 16 Yaş Türkiye Şampiyonu ve 18 Yaş Avrupa Üçüncüsü ve 18 yaş Milli Takım Sporcusu: Muhammed Haylaz
2016 Olimpiyat Milli Takım Sporcusu, 16 Yaş Milli Takım Sporcusu: Muazzez Demirci
Antrenör; Hasan Ataç