CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Avcılar’daki mitingi, Nevruz kutlaması havasında geçti.
Sarıgül’ün seçim çalışmalarının bugünkü durağı Avcılar oldu. Nevruz havasında geçen mitinge alanı dolduran binlerce kişi Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Türk bayrağı ve CHP bayraklarıyla alanı tıklım tıklım dolduran vatandaşlara hitap eden Mustafa Sarıgül, “Bugün burada barış var demokrasi var. 20 yıldır konuşanlar konuştu bundan sonra inşallah sizler konuşacaksınız. Umudun ışığını burada görüyorum. Umut için, bir değişim için çocuğunun rızkını helal yollarla umuduyla bu alanı dolduranlara söz veriyorum. Bir tek gün ama bir tek gün mahcup olmayacaksınız” dedi.
Savaştan yana değil, barıştan yana olduklarını kaydeden Sarıgül, “İstanbul’u haftaya bugün bu saatlerde aylardan beri yıllardan beri soğuk demediniz bizlerle birlikte oldunuz. Son 7 günümüz kaldı. Çocuklarınızın, torunlarınızın, emeklilerimizin, engellilerimizin, kadınlarımızın geleceğinin iyi olmasını istiyorsanız iyi düşünün” diye konuştu.
Sokaktaki CHP afişlerinin kesildiğini iddia eden Sarıgül, “Bıkmadan, usanmadan çalışacağız. Son 7 günde bugünkü gibi daha yoğunlaşacağız. Bütün geçitlerin üzerinde arkadaşlarımız olacak. Buradan İstanbul Valimize sesleniyorum. Adınız Hüseyin, soyadınız Mutlu. Ama İstanbul’da sadece sizin ‘mutlu’ olmanızı istemiyoruz. Bütün İstanbul’un mutlu olmasını istiyoruz. Şunu zannediyorlarsa ki bizi durdurabilirler, zannediyorlarsa ki bu gençleri susturabilirler, döndürebilirler. Bizi susturamazlar, bizi yolumuzdan döndüremezler” ifadelerini kullandı.
30 Mart akşamı 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan emniyet mensuplarını kendi karakollarına göndereceklerini söyleyen Sarıgül, kültür merkezini vatandaşlara kendilerinin kazandıracağını belirtti.
Emniyet mensuplarına da seslenen Mustafa Sarıgül, “Sizler de kendi görevinizi yerine getiriyorsunuz ama sizlerden ricam şu: benim polisim, senin polisin olmaz. Güçlünün yanında olmayınız. Halklının yanında olun” dedi.
Mustafa Sarıgül’e CHP İstanbul Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu, Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Avcılar Belediye Başkan adayı Dr. Handan Toprak Benli de eşlik etti.