İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını yeni üyelerinin de katılımıyla yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş meclisin açılışında imar planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Topbaş, "İstanbul'da parsel bazında kişilere menfaat sağlayan bir dönem olmayacak. Kamu menfaati söz konusu ise, kentin turizmini, sağlık ve eğitimini etkileyecek talepler varsa bunların değerlendirilmesini doğru buluyoruz. İstanbul’un bazı bölgelerinde 1/1000’lik imar planı eksiklikleri ve 1/5000’lik planlara itirazlar var. Bunları bu dönemde süratle tamamlarken bir hassasiyeti ifade etmek istiyorum. Kapalı kapılar ardında yapılan planlar istemiyoruz" dedi.
İLÇELERDE "İMAR BİLGİLENDİRME" OFİSLERİ
Topbaş, imar değişiklikleri ile vatandaşın rahatlıkla bilgi alabileceği ve tüm süreçleri yakından takip edebileceği ofisler oluşturacaklarını da belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerinin, sivil toplum kuruluşlarının katıldığı, vatandaşların da rahatlıkla bilgi alabileceği plan ofisleri oluşturacağız. Halk gelmeli, kendi arsasının plan kararlarını orada görmelidir. Geçmişte olduğu gibi askı ve itiraz sürelerini kaçıranların kendi kaderiyle baş başa kalmasını istemiyoruz. Her bölgede bu çalışmaları yapacak olan ofisleri kuracağız. Böylece halk kendi arazisiyle ilgili gelişmeleri ve planları oradan takip edebilecek. Kendisine bu ofislerde detaylı izahlar verilecek. Böylece daha şeffaf bir yönetim sürecini de başlatacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.