CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, Türkiye'ye sığınan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan konutlarda kalan Yezidileri ziyaret etti. Silopi Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir tarafından karşılanan CHP heyeti daha sonra konutlarda ve çadırlarda kalan Yezidileri ziyaret etti. Burada Yezidilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyen heyet daha sonra basın açıklaması yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Yezidileri sorunlarını dinlemek ve çektikleri zorlukları yerinde görmek için buraya geldiklerini söyledi. Sezgin Tanrıkulu, "IŞİD denilen vahşet örgütü büyük bir katliam yapıyor. Biz bugün siyasetin ötesinde bir dayanışma için buradayız.Bu halkın bütün dünyanın gözleri önünde yaşadığı vahşeti aynı zamanda Dünya Halkına Türkiye halkına bir kez daha göstermek için buradayız.Bütün Türkiye halkının bu halkla dayanışma içinde olması lazım Ben burada hükümetin aldığı kararı kınıyorum. Yanı başımızda bu vahşete maruz kalan insanlara pasaportunuz yok geçemezsiniz demek başka bir vahşettir. O nedenle kapılar açılmalıdır ve isteyen Yezidilerin buralara gelip insani bir şekilde yaşamaları sağlanmalıdır" dedi.
Beşiktaş Belediye Başkanı avukat Murat Hazinedar ise "Suriye'de vahşete uğrayan insanlara kucak açtık ve milyonlarca Suriyeli Türk topraklarında Türk insanı tarafından ayrım yapmadan kucaklandı. Tüm sorunlara ülke içi sorunlara rağmen kucakladı. IŞİD’ın gerçekleştirdiği bu vahşet sorunu Yezidilerin yaşadığı sorunlarla karşı karşıyayız. Vahşetle karşı karşıyayız burada pasaport sormak gerçekten kabul edilemeyecek bir durum Silopi belediyesinin duyarlığına teşekkür ediyoruz. Silopi’de ve güney doğunun sınır bölgelerinde bu yaşanan vahşete vahşetten kaçan Yezidi kardeşlerimize kucak açan tüm BDP’nin belediyeye de kutluyorum biz de 4 kamyonla burada Beşiktaş’ın imkanlarını Beşiktaş’ın halkının mesajını buraya getirmek üzere geldik" diye konuştu.
Yapılan konuşmalarından ardından Beşiktaş Belediyesi tarafından getirilen yardımlar Yezidilere dağıtılmak üzere yetkililere teslim edildi.
CHP heyeti Daha sonra Şerafettin Elçi'nin mezarını ziyaret etmek için Cizre'ye geçti.