Feyziye Mektepleri Vakfı’nın, düzenli olarak yürüttüğü Kültür Konferanslarının yeni yıldaki ilk konuğu Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince oldu. Özince, FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampusü Sacit Öncel Konferans Salonu’nda verdiği konferansta Osmanlı’dan günümüze ekonomiyi değerlendirdi ve farkındalığı yüksek bireylerden oluşan bir toplum için eğitimin önemine vurgu yaptı.
FMV Işık Okulları Sacit Öncel Konferans Salonu Türkiye’nin alanında söz sahibi olmuş kanaat önderlerini ağırlamaya devam ediyor. Işık’lılar, FMV Işık Okulları Kültür Konferansları kapsamında bu kez Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’yi ağırladı.
Ersin Özince, Osmanlı dönemi ve günümüz ekonomisinin açmazlarına değindi. Özince, “İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e Mali ve İktisadi Sorunlar ile Çözümleri” başlıklı sunumunda Osmanlı döneminden günümüze kat edilen mesafeyi “Dedelerimiz kuldu, babalarımız ve bizler yurttaş olabildik, bizim çocuklarımız ise birer birey” sözleriyle dile getirdi.
Güçlü bir ekonomi için tasarrufun öneminden de bahseden Özince, Türkiye’nin 3 bin 500 ton altını olmasını yapılan tasarrufun en büyük göstergesi olarak nitelendirdi.
Ersin Özince: “Ufkun ötesini görebilmek için egitim şart!”
Ersin Özince, ekonominin toplumsal bilinç ve refah düzeyi üzerindeki etkisini anlattığı sunumunda, çağdaş toplumların farkındalığı yüksek bireylerden oluşacağının altını çizerek eğitime vurgu yaptı. “Ekonomide ve diğer pek çok alanda ufkun ötesini görebilmek için eğitim şart. Bilinçli yurttaş ve birey olmak, birey olmanın hakkını verebilmek içinse çağdaş standartlarda eğitim şart” diye konuştu.
8’incisi düzenlenen ve herkese açık olan Kültür Konferanslarında Işık mezunları, öğrenci, veli ve eğitimcileri ile diğer katılımcılara seslenen Ersin Özince, Devlet ve kurum olarak ayakta kalabilmenin önemine de değindi. Ersin Özince “Devlet olarak kurumsallaşabilirseniz daha sürdürülebilir bir politika sahibi olursunuz. Ben kendi deneyimlediğim kurumda bunu 40 yıldır yaşıyorum. Keza FMV Işık Okullarının da yüzyıllık tarihinde bunu başardığını, bu sayede bugüne gelebilmiş olduğunu düşünüyorum. Geleceğin bireyleri için kurum ya da devlet olabilmek hiç kolay değil. Bunu başarabilmek ve sürdürülebilir kılabilmek için aklın ve bilimin rehberliğinden başka hiçbir şeye ihtiyaç yok” sözleriyle de çağdaş eğitimin öneminin altını çizdi.