SunExpress Havayolları, kuruluşunun 25. yılını kutladığı 2014 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 10.3 büyüyerek 1 milyar 25 milyon Euro'luk ciro elde etti.
Türk Havayolları ile Alman Lufthansa Havayollarının ortak kuruluşu olan SunExpress Havayolları 25. yılını kutluyor. Çeyrek asırdır havacılık sektöründe faaliyet gösteren SunExpress Türkiye’nin en büyük 50 şirketi arasında yer aldı. Frankfurt kentinde düzenlenen 25. yaş günü etkinliklerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, Almanya’nın, şirketin 25 yıllık kronolojisini ve gelecekteki hedeflerini anlattı. Aydın, SunExpress’in 2014 yılında tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştirdiğini belirterek, SunExpress'in 2014 yılında 1 milyar Euro’yu yakaladığını, 7.3 milyon yolcu taşıdığını kaydetti. Aydın, bir önceki seneye göre 10.3 artış sağlandığını ifade ederek, dış hatta 5.1, iç hatta 2.2 milyon yolcu taşındığını, yüzde 85’lik doluluk oranının önemli olduğunu kaydetti. SunExpress Deutschland hakkında bilgi veren Aydın, “2011 ve 2012 yılları yatırım yıllarıydı, 2013 ve 2014 yıllarında şirketimiz kara geçti ve Sunexpress Deutschland şu anda Avrupa’nın en gözde havayollarından bir tanesi konumunda, 14 uçağı ile hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.
25. kuruluş yılına rekor büyümeyle giren SunExpress Havayolları 7 milyon olan yolcu sayısını 2017 yılına kadar 10 milyona çıkarmayı hedefliyor.

2015’TE YENİ YATIRIMLAR
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 2015 yılında yatırımların devam edeceğini ifade ederek, “Antalya ve İzmir bizim için vazgeçilmez yerler, bu pazarlarda birinci konumdayız uluslararası piyasalarda ve konuma devam etmek istiyoruz. Bunun içinde İzmir ve Antalya yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Avusturya- İsviçre Pazar liderliğini korumalıyız. Bu pazarlarda şu an Türkiye’ye yönelik pazar lideriyiz. Bu pazarlara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu pazarlardaki liderliğimizi kimseye kaptırmayacağız” dedi. Aydın, rekor bir büyüme gerçekleştirdiğini ifade ederek, “2012 yılında 22 uçakla başladığımız bu serüvende 2014 yılını 67 uçakla tamamladık. Dünya havacılığında böyle bir büyüme yok, hem ciro bazında yok hem karlılık bazında yok hem uçak sayısında yok. SunExpress 3 bin kişilik ailesi ile Avrupa’nın tam ortasında dimdik ayakta duruyor” açıklamasını yaptı.