2014 yılında kültür ve sanat  temasıyla dünyanın en iyi yeni şubesi seçilen Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Kültür Şubesi '' Kültür Safari '' projesi ile semt turlarına başladı.
Genç  Liderlerin İlk durağı dükkanları , antikacıları  ,  kafeleri , dar sokakları , tarihi  eserleri Galata Kulesi ile İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Galata idi.
JCI Kültür Başkanı Burcu Atasoy ; Projenin ilk bölümünde semt turları ile İstanbul'un simgeleri gezilecek. İkinci bölümünde geleneksel el sanatları kursları workshopları ile desteklenip sürdürülecek.Workshop'lara katılan katılımcılarımız İstanbul'un Simgeleri motifleri taşıyan eserler çalışacak. Proje daha sonrasında JCI‘ın uluslararası şubelerine de duyurulacak. Katılımcıların kendi kültürünü simgeleyen sanat eseri ile katılacağı uluslararası yaratıcı simgeler sanat yarışması düzenlenecektir. Bu projemiz ile geleneksel el sanatlarının turistik ürün olarak değerlendirilmesinin ülke tanıtımında nasıl bir öneme sahip olduğunu göstermeyi , ülkemizin ve geleneksel sanat eserlerimizin tanıtımına ve yeni sanatçılar yetiştirilmesine katkı sağlamayı arzulamaktayız dedi.