AK Parti Ankara Milletvekili Adalı Nuri Elibol, askere gidecek gençlere başarılar diledi. Asker annelerine moral veren Elibol, artık gözlerinin arkalarında kalmaması gerektiğini, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını söyledi.
Ankara’nın Keçiören ilçesinde askere gidecek olan gençler için düzenlenen asker gecesine katılan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, evlatlarını askere gönderen Yozgat Çekerekli ailelerle buluştu, asker adayları ile birlikte halay çekti.
Ellerine yaktıkları kınalarla askere gitmeye can atan gençlerle bir araya gelen Elibol, emekli bir asker olarak asker adaylarına moral verdi. “Bu uğurladığınız kahramanlara yıllarca komutanlık yaptım. Emekli binbaşıyım. Kınalı kuzuları yolcu ediyoruz. Allah onları kazadan, beladan korusun” ifadelerini kullanan Elibol, ailelerin hiç korkmaması ve gözlerinin arkasında kalmaması gerektiğini söyledi Elibol, “1915’de Çanakkale’ye uğurladığımız 15’lileri hatırlayın. Onlar daha 15 yaşındaydılar. “Hey 15’li 15’li” türküsü onlar için yakıldı. Anneler onların ellerine kınalar sürdüler, kınalarla, düğünlerle uğurladılar, tıpkı sizin gibi. Dualarımız onların arkasında olacak” diye konuştu.
Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını kaydeden Elibol, “Askere giden çocuklarımızın vatani görevlerini sağ salim yapıp dönmeleri için biz ciddi bir çaba içindeyiz. Artık terörle mücadelede profesyonel birlikler görevlendiriyoruz. Profesyonel olmayan askerlerimizi bu işe çok sokmuyoruz. Türkiye profesyonel asker açığını kapatmaya başladı. Artık terörle mücadelede görevlendirdiğimiz birlikler, bu işi iyi bilen kişilerden oluşuyor. Anneler korkmasın. Benim annem de sizin gibi 15 yıl eli yüreğinde yaşadı. Çok arkadaşımı şehit verdim, Allah bu millete o günleri bir daha göstermesin. Hükümetin başlattığı çözüm süreci var. O alçaklara rağmen bu sürecin başarıya ulaşması için bize dua edin. Seçim öncesinde yine başladılar ‘silah bırakmayacağız’ demeye. Şeytan şeytandır, sırtlan sırtlandır. Ama biz millete güveniyoruz, bize dua ederseniz onların da hakkından geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Askere gidecek gençlere hediye veren Elibol, gençler ve annelerine nasihatlerde bulundu. Elibol, kınalı elleri ile halay çeken gençlerin arasına girerek onlarla birlikte halay çekti.