Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bursa'daki 59 bin Suriyelinin tamamının çalıştığını söyledi.
Balıkesir Sanayi ve Ticaret Odalarının istişare toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sanayici ve iş adamlarına hitaben konuşma yaptı. İstişare toplantısına Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, oda üyeleri, sanayici ve ticaret erbapları katıldı.
Toplantıda, oda başkanları İsmail Uğur ve Fahri Ermişler’in açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Ben geçen ay Bursa’daydım. 59 bin Suriyeli göçmenin Bursa’da yaşamaya başladığını öğrendim. Bu rakam resmi kayıtlara girmiş bir rakamdır. Bu Suriyelilerin tamamı çalışıyor. Bursa’daki yatırımcılar, sanayiciler, ‘Bunlar iyi ki gelmişler. Çünkü çalışacak adam bulamıyorduk’ dediler. Her birisinin işi var ve her birisi çalışıyor. Ama mesleksizlik dediğimiz konu, sanayimizin, ekonomimizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ile iş arayan insan kaynağı niteliğinin uyuşmaması. İş hayatında nasıl bir çalışan profiline ihtiyacımız var? Dönüyoruz, işsizlerimizin problemi var. Bu ikisi birbirine uymuyor. Bu uyumu sağlayacak politikalar, gelecek dönemde en önemli çalışmalarımız olacak. Gerçekten ihtiyaç duyulan nitelikte, verimlilikte insan gücünü eğer eğitebilirsek, oluşturabilirsek, bizim işsizlik oranımız da bir o kadar aşağıya inecek” dedi.
Konuşmaların ardından, her iki oda başkanı da Başbakan Yardımcısı Babacan’a hediyeler takdim etti. Babacan, Balıkesir temaslarının son programı olan Balıkesir Sanayi Odası’ndaki toplantının ardından, şehirden ayrılmak üzere Kocaseyit Havalimanı’na hareket etti.