MasterCard Türkiye Ülke Müdürü Yasemin Bedir, 1 Ekim 2015 itibarıyla MasterCard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü olarak atandı. Bedir, yeni görevinde stratejik olarak önem taşıyan bu iki pazarda MasterCard’ın yöneticiliğini üstlenecek. Ayrıca, yüksek büyüme potansiyeli taşıyan 13 Avrupa pazarına yönelik olarak geliştirilen MasterCard Dijital Ödemeler Mükemmeliyet Merkezi’nin stratejik gelişiminden de sorumlu olacak.
Yasemin Bedir’in yeni görevi, genel müdürlüğüne ek birçok yeni sorumlulukla birlikte Türkiye’nin bölgesel finans üssüne dönüşmesinde önemli bir adım olarak görülüyor.
Türkiye, MasterCard için global arenada öncelikli pazarlar arasında yer alıyor. Türkiye’ye sürekli yatırım yapan şirket, dijital ödeme teknolojileri alanında yerel kaynakları ve inovasyon uzmanlığını geliştirmeye odaklanıyor. Ödeme teknolojilerindeki en son yenilikler konusunda güçlü bir büyüme sergileyen Türkiye, hem yurt içinde hem de yurt dışında inovatif uygulamalara öncülük ediyor. Gelişmiş ödeme teknolojilerini geliştirme ve pazara sunma konusunda güçlü performans sergileyen Türk yöneticiler de global yönetici pozisyonlarında yer almaya devam ediyor.
Yasemin Bedir, MasterCard’a 2007 yılında müşteri ilişkilerinden sorumlu direktör olarak katıldı. 2011 yılında Güneydoğu Avrupa Satış Başkanlığı görevini üstlendi. MasterCard’daki görevinden önce Yasemin Bedir, Türkiye’de HSBC’nin kredi kartları bölümünü yönetti. Daha öncesinde birçok bankanın sadakat programlarının yönetimini üstlenen Bedir, kariyerine stajyer yönetici olarak başladı. Pazarlamadan ürün geliştirmeye kadar pek çok farklı görevde bulundu.
Üstlendiği profesyonel görevlerde liderlik ve yönetim becerileri kazanan Bedir, MasterCard içinde global olarak Kadın Liderlik programını yönetmesinin yanı sıra, Professional Women Network’ün (PWN) de kurucuları arasında yer alıyor.