Çocukların bireysel gelişimlerine destek olmak, özgüvenli ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak için Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan Şahintepe Bilgi Evi’ne çocuklarını getiren anneler, kimsesiz çocuklar için örgü örerek bekleme saatlerini değerlendiriyor. Başakşehir Belediyesi’nin kendilerine sağladıkları yün ve diğer malzemelerle atkı, kazak, bere ve hırka, eldiven ören Başakşehirli kadınların ördükleri giysileri, Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki kimsesizlere hediye edecek.
Kendi çocuklarını beklerken kimsesiz çocuklara kazak örüyorlar
“Örgü örmek sizden hayata dönüştürmek bizden” sloganıyla bir araya gelen kadınlar öğretmen Zeynep Salman liderliğinde haftanın 4 günü örgü örüyor. Salman, kadınların bekleme süresini örgü örerek değerlendirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Kadınlar, çocuk esirgeme kurumuna yapacakları ziyarette ördükleri giysileri kurumdaki kimsesiz çocuklara hediye edecek. Bazı kadınlar örgülerini eve götürüp orada devam ediyor. Bu proje sayesinde Başakşehir ile kimsesiz çocuklar arasında bir bağ kurulacak, bunun için hepimiz sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.
Çocuk esirgeme kurumundaki çocuklara yardım edecek olmanın heyecanını yaşayan Başakşehirli kadınlar ise belediyeye hem çocuklarına müzik, resim, okuma, satranç, edebiyat gibi dersleri ücretsiz sunduğu hem de boş vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirme fırsatı sağladığı için teşekkür borçlu olduklarını dile getirdi.