İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik ‘Tıpta Uzmanlık Sınavında Farkındalık Projesi’ başlatıldı.
TUS Farkındalık Projesi açılışına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cemal Kâhya, düzenleme kurulu üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Melike Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. İrfan Öcal, daha önce bu sınavda birinci olan Dr. Ali Fırat Sarp ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu projenin amacının öğrencilerle bir araya gelerek tıpta uzmanlık sınavı konusunda rehberlik, doğru yönlendirme, doğru hedef belirleme ve tıpta uzmanlık sınavında istenilen başarıyı elde etmeye yardımcı olmak olduğunu belirtti.

“BAŞARI, PRATİK HAYATTAKİ BAŞARIYLA ÖLÇÜLMELİ”
Kürsüye gelen ve projenin çok faydalı olacağına ve öğrencilere yol göstereceğini belirten İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, ”Şimdi bu zamanlarda teknoloji çok iyi, görsel olarak öğrenebilirsiniz. Fakat hasta üzerinde öğrenmek çok ideal bir öğrenme şeklidir. Bilgiye ulaşmak çok güzel, çok kolay. Ama ondan çok daha gerekli olan bilgiyi yorumlamaktır. Ben, odalarınıza kapanıp dershanelere gidip kitap okumaktan ziyade, kliniklerde, acillerde, yoğun bakımlarda çalışıp gördüğünüz olgu üzerine okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Bence başarı, pratik hayattaki başarıyla ölçülmeli ama bu sınav da bir realite. Mutlaka TUS’a da çalışmanız gerekiyor. Yalnız dengeleri kaybetmeyin. Mutlaka genel tabip olmayı, her branştan anlamayı ondan sonra da uzmanlaşmayı planlayın. Teorik bilgi değil, yaptığınız pratiğin üzerine alacağınız bilgi sizi başarıya götürecektir.”