Ak-Pres Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, bağlı ortaklığı Toksan ile birlikte 10 yıl içinde yıllık 1,6 milyar TL ciro hedefini iki kuruluşça ortaklaşa düzenlenen gecede açıkladı.
Bursa, Kocaeli ve Sakarya’daki 4 tesiste bin kişiyi aşkın kadrosuyla üretim yapan otomotiv yan sanayinin önemli kuruluşlarından Datatech Grup’a bağlı Toksan ve Ak-Pres firmaları için ortaklaşa kuruluş gecesi düzenledi. Toksan’ın 30. Ak-Pres’in de 25. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen gecede konuşan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, halen yaklaşık 200 milyon TL olan yıllık cirolarını 10 yıl içinde yaklaşık 10 kat arttırıp 1,6 milyar TL yapmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Toksan ve Ak-Pres’in iş ortakları, tedarikçileri ve çalışanlarının katıldığı gecede, konuklara firmanın tanıtım filmi gösterildi.
Gecede konuklara hitap eden Datatech Grup Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, firmalarının 1985 yılında babası İbrahim Küçükoğlu tarafından İstanbul’da faaliyete başladığını hatırlatarak, kuruluş hikayelerini anlattı. Grup bünyesindeki Toksan’ın otomobil üreticilerine soğuk şekillendirilmiş sac parça ve mekanizmalı sistem parçaları üretmek amacıyla kurulduğunu ve 30 yılda hızla büyüdüğüne dikkat çeken Küçükoğlu, “Kısa zamanda ön ve arka kaput menteşeleri gibi mekanizmalı parçaların üreticisi firma olarak sektörde adımızdan söz ettirdik. 2001’de Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki modern tesislerimize taşındık. 2005 yılında Gebze’deki TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’nde ikinci fabrikamızı kurduk. 2011 yılında kurduğumuz AR-GE merkezimiz ile de Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkıda bulunuyoruz” dedi. Kardeş kuruluşları Ak-Pres’in de 1990 yılında İstanbul’da faaliyete geçtiğini belirten Oğuzhan Küçükoğlu, “2008 yılında Sakarya 2. OSB’deki tesisimizi açtık. Bu firmamızda da dünyanın önde gelen otomotiv firmalarına şasi ve gövde parçaları üretiyoruz” diye konuştu.
İHRACAT AĞIRLIKLI ÜRETİM
AR-GE çalışmalarıyla sektörün gelişimine katkıda bulunan Toksan’ın, ürünlerinin yüzde 75’ini Ak-Pres‘in de yüzde 55’ini ihraç ettiğini vurgulayan Oğuzhan Küçükoğlu, “Grup olarak Türkiye ekonomisinin güçlenmesine, gelişmesine katkıda bulunmanın haklı sevincini yaşıyoruz. Bu yıl da kalıp imalatımızı aynı çatı altında toplayarak AKTEKNİK Kalıp Fabrikası'nı kurduk” diye konuştu.
Datatech Grubun yeni kurulan diğer şirketlerinin lansmanının da yapıldığı gecede, gruba bağlı firmalarda 10, 15, 20 ve 25. Yılını dolduran çalışanlara plaket verildi. Plaket töreninden sonra Toksan ve Ak-Pres çalışanlarından oluşan Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı.