Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, karın germenin zayıflama tedavisi olmadığını belirtti.
Abdominoplasti (karın germe) operasyonunun, doğum sonrasında veya kilo alıp verme sonucunda, karın kaslarının gevşemesi nedeniyle oluşan karın bölgesindeki estetik olmayan fazla deri ve yağ dokusunun alınmasını, karın kaslarının eski gerginliğine ulaşmasını sağlayan bir ameliyat olduğunu dile getiren Op.Dr.Belma Şahin, “Abdominoplasti ameliyatının ardından karın bölgesinin görünümünde oldukça anlamlı bir düzelme dikkati çeker. Karın germe ameliyatı ile birlikte liposuction işlemi uygulanarak sırt ve bel bölgesinde incelme sağlanabilir” dedi.
Abdominoplastinin çeşitli şekillerde yapılabildiğini anlatan Op.Dr.Belma Şahin, “Yalnızca alt karın bölgesinde hafif derecede çatlak ve sarkma olan kişilerde mini-abdominoplasti, aşırı derecede çatlak ve sarkma olan karınlarda total abdominoplasti işlemi uygulanır. Abdominoplasti ameliyatları ve liposuction gibi kombine işlemler ile düz bir karın bölgesi, orantılı bir bel kavisi aynı zamanda uyluk bölgesinin gerilerek daha sıkı görünmesi dolaşım bozulmadan güvenli bir şekilde sağlanabilir. Deri altı gizli dikişler konur ve daha az iz kalır. Abdominoplasti, hastane ortamında ve genel anestezi altında yapılan, ortalama üç saat süren bir ameliyattır. Hastanede kalış süresi 1 veya 2 gecedir. Ameliyattan sonra ilk hafta sürekli, daha sonraki dönemde ise sadece gündüz korse giyilir. Bir iki hafta içinde normal hayata dönülebilir. Dikiş almaya gerek yoktur eriyebilen dikişler kullanılır. Ameliyat izi, bikini ve çamaşır içinde kalacak şekilde planlanır. Ancak unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var ki bu ameliyat bir zayıflama tedavisi değildir.” Diye konuştu.