Mudanya Devlet Hastanesi’nde “Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi” törenle açıldı.
Hayırsever katkılarıyla oluşturulan Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi, Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından hizmete açıldı. Başhekim Op. Dr. Cumhur Kara, hastane içinde ayrı ayrı konumlandırılan diş polikliniklerindeki sıkışıklık ve hizmet gecikmesinin giderilerek bir arada hizmet vermesi için oluşturulan ünitenin projelendirilmesine katkı sağlayan Çakırcalı Mühendislik Proje Müdürü Arif Akın ile inşaatını üstlenen Nilüfer Proje Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Şevket İlhan’a teşekkür etti. Kara, “Yeni kantini hastane dışına aldık. Kantinden boşalan alanın Ağız ve Diş Sağlığı ünitesi olarak hastaneye kazandırdık” dedi.
Yakın zamanda Türkiye’nin gerçekten sağlıkta sessiz bir devrim yaşadığını ifade eden Vali Karaloğlu, Bursa’daki yatırımlara katkı sağlayan hayırsever işadamlarına teşekkür etti. Karaloğlu, merkezi bağış olarak yaptırılan Şevket İlhan Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi’ne katkı veren kişileri teşekkür belgesi ve plaketle taltif etti. Karaloğlu ve beraberindekiler yeni üniteyi gezerek cihazlar hakkında bilgi aldı.
Projenin çizimi 40 bin liraya inşaatı ise 250 bin liraya mal oldu. Şevket İlhan Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi’nde 4 ayrı odada 8 ayrı diş ünitesinin yanı sıra 1 diş laboratuarı, 1 doktor dinlenme odası, hasta bekleme odası ve diş malzemeleri için depo odası bulunuyor.