Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, yüzdeki çizgi ve kırışıklıkların cildin altındaki kasların gülme, gülümseme veya kaşları çatma esnasında kasılması sonucu meydana geldiğini belirterek, botoks ile çizgi ve kırışıklıkların hafifletildiğini söyledi.
Yaşlanmayla birlikte kasların meydana getirdiği çizgi ve kırışıklıkların kalıcı ve derin olmaya başladığını ifade eden Op. Dr. Şeyda Atabay, “Son yıllarda adından çokça söz ettiren ilaçlardan olan botoks uygulaması ile bu çizgi ve kırışıklıklar hafifletilir. Botoks Clostridium Botilinum adı verilen bir bakteri tarafından üretilen bir toksin içermektedir. Bu toksin 1982 yılından beri güvenle ve başarıyla kullanılmaktadır. Ve ilk onay alarak uygulama alanı şaşılık tedavisinde olmuştur. Bu nedenle göz doktorları olarak botoks uygulamaları bize oldukça tanıdıktır. Botoks aynı zamanda koltukaltı ve avuç içinde terlemeyi azaltmak için de yapılmaktadır” diye konuştu.
“Ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamalarının en eskisi ve çok etkili olanlarından, hemen herkesin ismini bir şekilde duymuş olduğu botoks, doğada normal olarak bulunan Clostridium Botulinum isimli bir bakteriden laboratuar ortamında elde edilen bir ilaçtır” diyen Op. Dr. Şeyda Atabay, "Enjekte edildiği bölgedeki kasların çalışmasını geçici olarak engellediği için ilgili kasların aşırı çalışması ile ortaya çıkan kırışıklık ve çizgilerin bir süre için ortadan kalkmasına neden olur. Botoksun en yaygın kullanım alanı göz çevresindeki kazayağı adı verilen kırışıklar, kaşların arasındaki dikine çizgiler (kaş çatma çizgileri) ve alındaki yatay birbirine paralel çizgilerdir. Ağız kenarlarının yukarı kaldırılması (Mona Lisa Smile-Mona Lisa gülümsemesi), diş etlerinin görünülürlüğünün azaltılması (gummy smile), boyundaki bantların rahatlatılması, kaşların kaldırılması amacı ile de kullanılabilir. Botoksun en sık kullanıldığı ve memnun edici sonuçların alındığı bir başka uygulama ise aşırı terlemeyi engellemek için koltukaltına uygulanmasıdır. Benzer şekilde el ve ayak terlemelerinde de başarı ile kullanılmaktadır” şeklinde konuştu.