Markalı konut projelerine ev sahipliği yapan Kartal, son yıllarda en çok değerlenen ve yatırımcısına yüksek prim avantajı sunan bölgelerin başında geliyor. Anadolu Yakası’nın Maslak’ı, Levent’i olma yolunda ilerleyerek yeni cazibe merkezi haline dönüşen Kartal; yatırım yapmak isteyenlere yüksek kazanç sağlıyor. İstanbul’un hızla büyüyen ilçesi Kartal’a dikkat çeken Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, Kartal’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir ivme ile gelişme kat edeceğini ve değerleneceğini vurguladı.
Konut sektörünün birçok yatırımına ev sahipliği yapan Kartal, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Anadolu Yakası’nın Maslak’ı, Levent’i olma yolunda ilerleyerek yeni cazibe merkezi haline dönüşen Kartal; konumu, hızlı gelişimi ve yeniden yapılanmaya elverişli alanları itibariyle İstanbul’da değeri en fazla artan bölgelerin başında geliyor. Son dönemde konut fiyatlarının artış trendinde olduğu Kartal’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir ivme ile gelişme kat edeceğine ve değerleneceğine dikkat çeken Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, prim potansiyeli yüksek bölgelerin ve projelerin yatırımcılarına büyük kâr sağlayacağının altını çizdi.
Merkezi lokasyon ve ulaşım kolaylığı
Kartal’ın deniz, hava ve karayolu açısından İstanbul’da ulaşımı en kolay bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Tamer Son, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması, Adliye Sarayı ve metronun gelişiyle birlikte gelişen Kartal, konut sektörüne yatırım yapmak isteyenler için oldukça çekici bir konuma geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı, Osmangazi Köprüsü gibi önemli lokasyonlara yakınlığının yanı sıra deniz otobüsü, hızlı feribot, Marmaray, metro gibi ulaşım merkezlerinin tam merkezinde olması nedeniyle Anadolu Yakası’nın en prestijli ilçelerinin başında yer alan Kartal, 2016 yılında açılan Yakacık-Adnan Kahveci, Pendik ve Tavşantepe hatları ile yakın çevresine olan ulaşımın kolaylaşmasıyla daha da değerlendi.”
Hızla kiralanan, satılan ve keyifle oturulan daireler
İlçenin hızla gelişmesi ve sanayi imkânlarının artmasıyla beraber gelir düzeyi ve istihdam oranının da yükseldiğini belirten Son; ‘’Adalet Sarayı ile birlikte Kartal’daki beyaz yakalı çalışan nüfusu arttı. Ayrıca çok sayıda hastane nedeniyle sağlık sektörü çalışanlarının, okullar nedeniyle de öğretmenlerin ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bir bölge haline dönüştü. Dolayısıyla, Kartal’dan yatırım amaçlı konut alanların daireleri çok hızlı bir şekilde kiraya verilebilir ya da istenildiğinde değerinde ve çok kısa sürede rahatlıkla satılabilir” diye konuştu. Kartal’ın Gebze bölgesinde çalışanlar için de cazip bir konumda olduğunu hatırlatan Son; alışveriş merkezleri ve sosyal olanaklar açısından zengin olması nedeniyle yatırımın yanı sıra oturum amaçlı konut arayanlar tarafından da ilgi gördüğünü vurguladı.
Çukurova Gayrimenkul Hakkında
İnşaat sektöründe 1993 yılından beri faaliyet gösteren SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul, bugüne kadar Adana, Mersin ve İstanbul’da pek çok prestijli konut projesine imza attı. Mersin’de hayata geçirilen bir yazlık projesi olan Liparis 2 ve Liparis 4 ile sektöre giriş yapan Çukurova Gayrimenkul, Adana'da proje ortaklarıyla birlikte TMT Park Life, TMT Gölvadi, Yüzevler, Platinkent, Eserkent, Çukurova Residence, Çukurova Kent, Çukurova Park, Çukurova Villaları gibi nitelikli konut projeleri gerçekleştirdi. Kartal’da inşa ettiği adalar ve deniz manzaralı Adanuspark ile rotasını İstanbul’a çeviren ve ardından yine bölgenin sembol projelerinden biri olan Çukurova Tower’ı hayata geçiren Çukurova Gayrimenkul, 2015 yılının Mayıs ayında yine Kartal’da “Balkon Hayatın Keyfidir” temasıyla Çukurova Balkon projesine başladı. Yenilikçi, çevreci ve müşteri odaklı bir yaklaşımla faaliyetlerini sürdüren Çukurova Gayrimenkul, şehircilik anlayışına sahip projelerini insana ve doğaya saygılı konseptlerle geliştiriyor. Keyifli ve kaliteli yaşam alanlarını kârlı yatırım fırsatları ile birleştirmeyi misyon edinen Çukurova Gayrimenkul, bilgi birikimini ve deneyimini estetik, teknoloji, lüks ve konfor ile bütünleyerek bulunduğu bölgeye değer katan modern projeler inşa ediyor. Bu çerçevede bir yandan gayrimenkul sektörünün hızla geliştiği Adana’da projeleri devam eden Çukurova Gayrimenkul, merkez olarak konumlandırdığı İstanbul’un cazip bölgelerinde yeni konut projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.
www.cukurovabalkon.com 444 8 259