Özel Haber : Deniz BURSALI
İstanbul Yeni Havalimanı için 3 Mayıs 2013'te İGA yatırımcılarının oluşturduğu; Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu (OGG) Cumhuriyet tarihinin en yüksek teklifi olan 22.152 milyar Avro’luk bir teklif ile kazanmıştı. 29 Ekim 2018’de açılması planlanan İGA İstanbul Yeni Havalimanı’nın bugün Eyüp Sultan Belediyesi’nden ziyaretçileri vardı. 

Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Akparti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Akparti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Sultan Karal ve Eyüp Sultan ilçe riyaseti İGA Havalimanı inşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu’yla ve çalışanlarla görüştü. 

Görüşmenin ardından yeni havalimanı şantiyesini gezerek çalışanları da ziyaret ettiler.

Yeni Havalimanı ne zaman açılıyor?
İnşaat çalışmaları son sürat devam eden Yeni Havalimanı’nın 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı gerçekleştirilecek,

Yeni Havalimanı Nerede Yapılıyor?
Türkiye’nin uluslararası havacılık pazarındaki rolünü daha da ileriye taşıyacak Yeni Havalimanı, İstanbul’un Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki Tayakadın ile Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon m2 alan üzerinde inşa ediliyor.

Yeni Havalimanı CEO’su Yusuf Akçayoğlu Kimdir?
1992 yılında İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği (Geomatik Müh.) Bölümünden mezun olan Yusuf Akçayoğlu, 2004 yılında California State University-San Bernardino - College of Business and Public Administration'da MBA yapmıştır.
Daha önce Katar Havalimanını hayata geçiren, Abu Dabi Havalimanı projesini yöneten Yusuf Akçayoğlu, İstanbul 3. havalimanı CEO'su ünvanı ile iş hayatını sürdürmektedir.