MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan basın açıklamasıyla 'kadına şiddet' protesto edildi. Açıklamada, kadına şiddete 'dur' demek için kadınlar olarak birlikte harekete etme kararı alındığı duyuruldu.
Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart  Kadın Dayanışma Derneği, Eğitim-Sen Akhisar Temsilciği, ilçedeki kadın dernekleri ve siyasi partilerin İlçe Kadın Kolları üyeleri, yağmura rağmen Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'ndeki Öğretmen Evi önünde, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Kadınlar, 'Kadına şiddet, insanlığa ihanettir', 'Kadına tekme atmak ancak karnındaki bebeğin hakkıdır', 'Kadına el kadırırken bir daha düşün; canı yanan sadece o kadın değil', 'Dövebildiğin kadar değil sevebildiğin kadar kazanırsın' yazılı dövizler açtı.
Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Serap Başarık, sadece 25 Kasım'larda, 8 Mart'larda değil her gün, her kadının kanatlarını açarak çırpmaları gerektiğini belirtip, "Biz kadınlar, kanat çırptıkça özgürleşeceğiz. 25 Kasım insanlık tarihinde kadınlara yönelen alçak ve vahşi bir şiddetin bir insanlık ayıbının, bir utancın yıl dönümü olduğu gibi, aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunun, dayanışmanın, ilmik ilmik örülmeye başladığı şanlı bir yıl dönümüdür" dedi.
Başarık, kadınların sustukça başlarına neler geldiğinin her gün sadece birkaç tanesinin basına ve kamu oyuna yansıdığına dikkati çekip, "1 ve 2'inci
Dünya Savaşları'ndaki insan kaybından çok daha fazla, kadın katlediliyor. Küçücük kızlar satılıyor. Tecavüz olayları gün geçmiyor ki yazılıp çizilmesin. Ancak biz kadınlar biliyoruz ki, biz sustukça, sessiz kaldıkça nice kız kardeşlerimiz bu ataerkil vahşet elinde namus adına, töre adına can verecek. Bunun önüne geçmek için her gün var gücümüzle, kanatlarımızı sesli olarak çırparak bu vahşete 'dur' diyeyeceğiz" diye konuştu.