YUSUF ZENGİN

Türk Hava Yolları’nın (THY), Belgrad-İstanbul uçuşu motor arızası nedeniyle iptal edildi. Ancak Belgrad Havalimanı’nda su dahi verilmeden bekletilen yolcular, THY tarafından mağdur edildi.

THY’nin Belgrad-İstanbul uçuşunda yer alan Özlem adlı yolcu, motor arızası nedeniyle iptal edilen seferine ardından yaşadıkları mağduriyeti sikayetvar.com’a anlattı.

İşte o şikayet yazısı:

16.10.2018 THY Belgrad-İstanbul Uçuş İptali!

16.10.2018 tarihindeki saat 20:20'de gerçekleştirilecek Belgrad-İstanbul uçuşumuz pilot tarafından yapılan anonsta motor arızası var denilerek iptal edildi. Saatlerce Belgrad havaalanında su dahi verilmeden ayakta bekletildikten sonra ancak gece yarısı 1:00'de bir otele götürülmek üzere yola çıkabildik.

Aynı gün İstanbul'a ulaştırılmamız için hiçbir ek sefer vb... Yapılmadı. Böyle bir uçuş iptali durumuyla ilk defa karşılaşıyormuş gibi THY'nin bu tarz bir kriz durumunu yönetememesi tam fiyasko idi ve profesyonel havacılık ile yakından uzaktan ilgisi yoktu. Yolcuları mağdur etmemek için aynı gün içinde başka bir uçak gönderme vb... Gibi hiçbir çaba gösterilmedi.

Ertesi gün ilk uçuşla İstanbul'a dönüş yapılacağı belirtildi ancak 9:15 te kalkması gereken uçak ancak 11:30'da kalkabildi. İstanbul'a varışımız çok çok geciktiği için işime gidemedim. Bununla ilgili THY'den iş yerime vermek üzere resmi mazeret yazısı istediğimde de bunu dahi vermediler. İş yerime karşı rezil bir duruma düşmüş oldum. Havayolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmeliğe istinaden iptal eden havayolu yolcuya tazminat ödemek zorundadır. Sadece hava koşullarından kaynaklı iptallerde tazminat hakkı doğmaz. 16.10.2018 tarihinde tk-1084 sefer numaralı uçuşun iptalini gerektirecek bir hava koşulu da oluşmamıştır. Buna rağmen THY tarafıma defalarca hakkımı arayıp talep etmeme rağmen ne bilet ücretini iade etmiş ne de ilgili yönetmelikte belirtilen tazminatı ödemiştir.

THY kanunları çiğnemektedir. THY yolcularının mağduriyetine zerre kadar önem vermeyen sorumsuz bir şirkettir. Çok sık uçuş yapan ve diğer ülkelerin havayolları ile de bu tarz durumları tecrübe etmiş birisiyim. THY'nin profesyonel hava taşımacılığı nasıl olur diğer profesyonel hava yollarından öğrenmesi gerekir.