İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Katar Şeyhi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye edilen uçakla ilgili soru önergesini yeniden TBMM Başkanlığı’na sundu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle 14 Eylül tarihinde sunduğu önerge yanıtlanmadığı için, Cumhurbaşkanlığı filosuna son katılan VIP uçakla ilgili soru önergesini yeniden TBMM Başkanlığı’na sundu.

Aydın Sezgin hazırladığı önergede, Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a VIP donanımlı özel bir uçak hediye edildiği iddialarının açıklığa kavuşturulmasını talep etti. Sezgin, “Katar’dan gelen uçakla ilgili sorular yanıtlanana kadar yeniden soracağız” dedi.

UÇAĞIN PİYASA DEĞERİNİN AÇIKLANMASINI İSTEDİ

Aydın Milletvekili Sezgin, bir haber kanalında yayınlanan bir haberde Katar Şeyhi’nin 400 milyon dolarlık Boeing 747-8 tipi uçağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisi nedeniyle hediye ettiğinin belirtildiğini hatırlatarak, bu haberin doğru olup olmadığının açıklanmasını istedi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inerek Cumhurbaşkanlığı filosuna katılan söz konusu uçağın piyasa değerinin açıklanmasını talep eden Sezgin, uçağın hangi envantere hangi değerle kaydedildiğinin de kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Soru önergesinde ayrıca şu sorular da yer aldı: “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, göreve geldiği tarihten bugüne kadar, görevi nedeniyle yurtiçi ve yurtdışında verilen hediyeler nelerdir? Bu hediyelerin değeri nedir? Bu hediyeler hangi envantere hangi değerle kaydedilmiştir?”

400 MİLYON DOLAR FİYATLA SATIŞA ÇIKMIŞTI

Katar Emirliği’ne ait VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçak, satışına karar verilmesinin ardından 400 milyon dolar fiyatla satışa çıkmıştı. Uçağa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgi göstermesi üzerine Katar Şeyhi’nin uçağı Erdoğan’a hediye ettiği öne sürülmüştü. Eylül ayında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inerek Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katılan VQ-BSK tescilli uçağı, Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi ve Türkiye’ye olan güveni nedeniyle hediye ettiği iddia edilmişti. Normalde 400 yolcu kapasitesine sahip olan uçak, özel donanımıyla 76 yolcu taşıyabiliyor. Toplantı salonları, yatak odası, özel reviri bulunan uçakta 18 kişilik bir uçuş ekibi görev yapıyor.