YUSUF ZENGİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendi savaş uçağımızı üretmek için çırpınıyoruz. İHA, SİHA, Akıncı’yı nasıl yapıyorsak onu da yapacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Sakarya Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kendi savaş uçağımızı üretmek için çırpındıklarını söyledi. “Onu da yapacağız.” diyen Erdoğan, “İHA, SİHA, Akıncı’yı nasıl yapıyorsak onu da yapacağız. Bir yandan F-35’e ortak olduk bir yandan da Hürkuş’u geliştirdik. Bir yandan geleceğin savaş uçağı Akıncı’yı geliştiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

HAZICILIK DEVRİ KAPANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinde yer alan tüm girişimcilerin yanında ve arkasında olduklarına dikkat çekerek, “Onlarla beraber savunma sanayimizi güçlü kılacağız. Aciliyeti olanlar dışında hiçbir ürün veya hizmet yurt dışından alınmayacak. Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekmiştir, artık bu devri kapatıyoruz.” dedi.

NEFES BİLE ALDIRMAZLARDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi konusunda daha da güçlü olunması gerektiğini belirterek, “Silahlı-silahsız-insansız hava araçlarımız, gemilerimiz, toplarımız, füzelerimiz, zırhlı araçlarımız, haberleşme sistemlerimiz, yazılımlarımız olmasaydı, inanın bana bugün bize nefes dahi aldırmazlardı.” diye konuştu.