Maltepe İlçesinin birleştirme tutanakları Çağlayan Adliyesi’ndeki il seçim kuruluna ulaşmasının ardından Seyrantepe’deki seçim koordinasyon merkezinde bulunan CHP’liler Çağlayan Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na gidiyor.

Ekrem İmamoğlu’nun da Çağlayan Adliyesi’nde olacağı öğrenildi. İmamoğlu’nun basın bürosundan yapılan açıklamada da “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birleştirme tutanağının tamamlanması ve sürecin sona ermesi ile mazbatasını almak üzere bir süre sonra Çağlayan adliyesinde olacaktır. Değerli basın mensuplarının bilgisine sunulur” denildi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da saat 17:00’da mazbatayı alacaklarını açıkladı. İl Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu’na davet edildi.

İYİ Partililer de CHP’yle birlikte mazbata almaya gidiyor
İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu da Canan Kaftancıoğlu’yla birlikte aynı araçla Çağlayan Adliyesi’ne gidiyor. Kavuncu sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamasında, “Bu kadar uzamış olması anlamsızdı. Rahatlama içerisindeyiz. Mazbatayı almaya gidiyoruz.” dedi. Kaftancıoğlu ise “Mazbata verilmez, böyle hukuk mücadelesiyle alınır. Aslında ben bu mazbatanın 1 Nisan’da verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Almaya gidiyoruz.” şeklinde konuştu.