Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, giderek artan sayıda ülkenin Çinli teknoloji şirketlerinin 5G inşasına katılmasına tarafsız olarak baktığını söyledi.

Lu Kang, bugün Beijing'de düzenlenen olağan basın toplantısında, birçok ülkenin kendi menfaatlerine uygun politikaları gerçekler temelinde bağımsız olarak seçebildiğini, adil ve ayrımcılıktan uzak piyasa ortamını korumak için çaba harcadığını kaydetti.

Almanya Federal Ağ İdaresi Başkanı Jochen Homann kısa süre önce verdiği demeçte, ABD'nin Avrupa ülkelerine Huawei şirketiyle işbirliği yapmama çağrısında bulunmasına rağmen Huawei dâhil herhangi bir tedarikçinin piyasadan dışlanmasının yanlış olduğunu belirtti.

Belçika Ağ Güvenliği Merkezi Sözcüsü de şu ana kadar Huawei'nin donanım ve teknoloji endekslerinde casusluk unsurlarına rastlanmadığını ifade etti.

Lu Kang, gazetecilerin konuyla ilgili sorularına şu yanıtı verdi:

"Bir süredir giderek artan sayıda şirket Çin'in teknoloji firmalarının 5G inşasına katılmalarına tarafsız yaklaşmaktadır. Bu durum, dünyadaki pek çok ülkenin kendi menfaatlerine uygun politikaları gerçekler temelinde bağımsız olarak belirleyebildiğine, adil ve ayrımcılıktan uzak piyasa ortamını korumaya çalıştığına işaret ediyor. İlgili ülkelerin Çinli şirketlere eşit muamele göstermelerini ümit ediyoruz."