Onur Air GM Tosun: “İstanbul Havalimanı, dünyanın tüm yönlerini buluşturan muhteşem bir projedir”

Filoya yeni katılan 11’inci Airbus 330’u çalışanlarla birlikte inceleyen Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun; İstanbul Havalimanı’nın yarattığı ivmenin ticari kararlarına büyük etkisi olduğunu, havacılık gerçeğinde tüm yön eksenlerinin kesiştiğini ve “Dünya’nın buluşma noktası” sloganıyla anılan İstanbul Havalimanı’nın sadece ülkemizin değil dünyanın da en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Onur Air, İstanbul Havalimanı’nın en büyük özel havayolu şirketi olmasının yanı sıra buradan sefer düzenleyen ilk özel havayolu olarak da dikkati çekiyor. Türkiye’nin en büyük Airbus 330 filosuna sahip özel havayolu şirketi olan Onur Air, 2020 yılında filosunu 36 uçağa yükseltecek.

İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte ticari planlarını yenileyerek ve hedeflerini büyüterek düşünmeye başladıklarını sözlerine ekleyen Teoman Tosun, şu anda 58 ülkeye seferler düzenleyerek yılda 8 milyona yakın yolcu taşıdıklarının altını çizdi. İstanbul Havalimanı’ndan kısa süre önce Köln uçuşlarına da başlayan şirket, tamamı Airbus’lardan oluşan filosuyla kurulduğu günden bu yana 110 milyonu aşan yolcuyu taşıdı.

Dünyadaki her coğrafyanın seyahat alışkanlıklarını değiştirmeye başlayan İstanbul Havalimanı gibi vizyoner bir projenin sadece mühendislik harikası olarak nitelendirilemeyeceğini de ifade eden Tosun; “Başarı, bu vizyoner kararı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve projeyi başından sonuna titizlikle takip eden ilgili bakanlıklar, SHGM ile DHMİ yetkililerinindir ve ülkemizin devasa kazancıdır. Elbette inşaatın yapımında emeği geçenlerin yanı sıra açıldığı ilk günden bu yana böylesi büyük bir havalimanını başarıyla işleten konsorsiyumun tüm üyelerinin de hakkını vermek gerekir” diye konuştu.

İstanbul Havalimanı’nın önem ve değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığının altını çizen Teoman Tosun, havalimanıyla ilgili şunları söyledi:
“Ekonomik anlamda bir kaldıraç etkisi yaratan İstanbul Havalimanı’nın dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefi doğrultusunda ülkemize müthiş bir katkı sunduğuna inanıyorum. İstanbul Havalimanı şüphesiz ülkemize olduğu kadar şirketimize de ivme kazandırmıştır. 90 Milyon kapasiteli havalimanımızın tüm fazlarla birlikte 200 milyon yolcu/yıl kapasiteye ulaşacak olması, kendini rakamlarla anlatan bir gerçekliktir”