T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteği ile Modern Fuarcılık tarafından düzenlenen “Rail Industry Show” Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı’na Eskişehir’in kamu ve eğitim kurumlarıyla özel sektörden tam destek geldi. 14-16 Nisan 2020 tarihinde Eskişehir’de, ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde organize edilecek fuara, Eskişehir Valisi Erdoğan Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir OSB Başkanı Başkan Nadir Küpeli, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Teknik Üniversite desteklerini açıkladılar.

Uluslararası demiryolu sektörünün kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan Rail Industry Show, Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı gelecek yıl 14-16 Nisan tarihileri arasında Eskişehir’de düzenlenecek. Fuara birçok kamu ve eğitim kurumundan ve özel sektörden de tam destek geldi. Eskişehir Valisi Erdoğan Çakacak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir OSB Başkanı Başkan Nadir Küpeli, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Teknik Üniversite, Rail Industry Show’a tam destek verdiklerini duyurarak, sektörün kilit oyuncularını fuara davet ettiler.

Fuar, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle, Modern Fuarcılık’ın organizasyonuyla düzenleniyor. TCDD Taşımacılık A.Ş., Ankara Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, DTD Demir Yolu Taşımacılığı Derneği, Raylı Sistemler Derneği ve Eskişehir Sanayi Odası, etkinliği destekleyen diğer kurumlar arasında yer alıyor. Modern Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara, 15 ülkeden 100’den fazla yerli ve yabancı kamu ve özel sektör kuruluşu ve 3 binden fazla ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Fuar’ın ülkemizde demiryolu sanayinin gelişmesine sağlayacağı katkının yanı sıra, Eskişehir’de eğitim, turizm ve ulaşım paydaşlarının iş hacmine de olumlu yansıyarak şehrin istihdam ve ekonomik faaliyetlerinde kayda değer bir artış yaratması bekleniyor. Fuarın, Eskişehir’in bir dünya kenti haline gelmesinde ve yeni iş bağlantıları kurulup, mevcut iş ilişkilerinin geliştirilmesinde de önemli bir etkisi olacağı tahmin ediliyor.