Gemi,Yat veTekne Sigortaları 7/24/Bilgi TIKLA

Türk mobilya sektörü için dünyanın en büyük fuarlarını düzenleyen CNR Holding, Türk ekonomisinin, 2050 yılında 6 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak olan Afrika pazarından alacağı payı artırmak için Aralık 2020'de Export Gateway to Africa Fuarı'nı hayata geçirecek.

Global ticaretin merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa, öncelikle Türk mobilya sanayi olmak üzere birçok önemli sektörde faaliyet gösteren firmaları, sadece Afrika'nın kamu ve özel sektör kuruluşlarından gelecek yüzlerce alım heyeti ve binlerce satın almacı ile bir araya getirmeyi hedefliyor.

Yıllık 24 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığımız Afrika ile yeni iş ilişkileri kurmak için organize edilen Export Gateway to Africa Fuarı'nın en büyük katılımcı profillerinden birini mobilya sanayi oluşturuyor. Türk mobilya sanayi, yıllık 5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren 54 Afrika ülkesine geçen yıl sadece 370 milyon dolarlık ihracat yapabildi. Bu rakam tüm Afrika kıtasının mobilya ithalatının sadece yüzde 7.4'üne karşılık geliyor. Export Gateway to Africa Fuarı'nın en büyük hedefi ise bu rakamı yüzde 20'ye çıkararak, tüm Afrika'ya her yıl 1 milyar doların üzerinde mobilya satışı gerçekleştirmek.

Export Gateway to Africa Fuarı'nda mobilya sektörü ile beraber mermer, mermer makinaları, seramik, mutfak, banyo ekipmanları, gıda, gıda işleme makinaları, sanayi ürünleri, tarım, tarım makinaları, yapı ve yapı malzemeleri, ev tekstili, otel ekipmanları, kimya ve temizlik ürünleri gibi ihracatın lokomotif sektörleri de yer alacak. Fuarda katılımcı olacak olan tüm firmalar için 54 Afrika ülkesinden alıcılar gelecek.

Fuar, toplamda 1.5 trilyon dolar ithalat yapan tüm Afrika pazarını, Türk ihracatçıları ile buluşturarak geleceğin en büyük pazarını oluşturacak. Siz de, halen büyük ölçüde ithalata bağımlı olan Afrika pazarından gelecek alım heyetleri ile iş ilişkileri kurmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.