Kargoları Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıma görevini üstlenen SpaceX, mayıs ayı sonlarına doğru Crew Dragon kapsülü ile ilk insanlı uçuşunu yapmayı düşünüyor.

Astronotlarının eğitimde kullanmış oldukları simülatörü herkese açık bir şekilde yayınladı.Uzay odaklı çalışmalar yapan NASA, kurucusu olan Elon Musk, Amerika havacılık malzeme üreten ve uzay taşımacılığı yapan şirket SpaceX bir süredir iş birliği içinde bulunmaktalar ve karşılıklı anlaşmalar içindeler.Bugün çıkan bir haberde ise simülatör oyun türünü ve uzayı sevenleri baya heyecanlandıracak şekilde.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot taşımacılığı yapan SpaceX’in Crew Dragon kapsülü ilerleyen zamanlarda ilk insanlı uçuşunu ABD’den gerçekleştirecek.Uzaya ulaşıldıktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na bağlanması gerekmekte olan Crew Dragon’ın pilotları için işler biraz zorlaşacak.

SpaceX ise bu görevde yer alması düşünülen astronotlar Douglas Hurley ve Robert Behnken’ın eğitimlerinde kullanılmış olan simülatörü herkes görebilecek.Hem grafikleriyle hem de içermiş olduğu etkileşimleri ile tamamen gerçek deneyim sunuyor, NASA’nın resmi Twitter hesabı tarafından bir gönderi paylaşılarak duyuruldu.

SpaceX’in internet sitesinden oynanan uzay modülünü istasyona bağlama simülatörü o kadar da basit değil.Simülatörün asıl amacı, istasyonda belirtilmiş olan bağlantı noktasına tüm yeşil değerler “0.2 m/s”nin altında olmalıdır.

Gerçek NASA astronotlarını manuel olarak yönlendirmek için kullanılan bu simülatörde ki kontroller ile birebir aynıolduğu bilgisi verildi ve uzayda hareket etmenin yavaş, sabır gerektiren ve hassas bir iş olduğu da simülatörün açılış ekranında belirtilmektedir.

SpaceX’in yeni astronot kıyafetleri yakın bir zamanda tanıtılacak.Mayıs ayı sonuna doğru Crew Dragon ile ilk insanlı uçuşu gerçekleştirecek olan astronotlar Douglas Hurley ve Robert Behnken’ın kıyafetleri kişiye özel yapıldı.Kıyafetin üstündeki tek bağlantı noktası ise astronot ile hava ve elektrik gibi yaşam destek ünitelerini birleştirmeye yaramaktadır.

Yine kişiye özel olarak tasarlanmış olan kaskların dikkat çeken kısmı ise üç boyutlu yazıcı ile yapılmasıdır.