İstanbullu tatilcilerin her yıl yoğun şekilde uğrayıp adım atılacak yer bırakmadığı Tekirdağ'ın plajları korona virüs nedeniyle bomboş kaldı.

Çin'den ortaya çıktıktan sonra bütün dünyaya yayılıp, 4 ay sonrasında ise Türkiye'de de görülen korona virüs belası nedeniyle ülke genelinde yoğun olarak evde kal çağrıları yapılıyor. Sıcak aylarda başta İstanbul, Edirne ve Kırklareli gibi çevre illerin uğrak merkezi olan Tekirdağ'ın mavi bayraklı plajları her yıl tatilci vatandaşlarla dolup taşıyordu.

Pilajlar, çalışanlara emanet

Deniz turizmi, kültürel mirası, tarihi dokusu, mavi bayraklı plajları ile Trakya'nın incisi konumunda olan ve 'mavi gözlü kent' olarak nitelendirilen Tekirdağ pilajları evleri gibi bakan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı çevre koruma ve deniz kıyı Şube Müdürlüğü Marmara ereğlilisi ekipleri Yeni çiftlik kumsalda bulunan çakıl, izmarit, cam kırığı gibi maddeleri plaj kumu temizleme makinesi ile temizlerken, kepçe yardımıyla da düzenleme çalışması gerçekleştirdi.

Ülke genelinde korona virüs tedbirleri çerçevesinde 30 Büyükşehrin arasındaki ulaşımın kısıtlanması ve sahil benzeri alanlara girişlerin yasaklanması nedeniyle her yıl tatilcilerle dolup taşan Tekirdağ'ın plajları da kum ve dalgalara emanet. Her yıl tatilcilerle dolup taşan plajların çevresindeki yazlık evlerde boş bir şekilde korona virüsün geçmesi bekleniyor.