Türkiye’nin dört bir yanında her yıl binlerce çocuğu nitelikli eğitimle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 10-11 Ekim 2020 tarihlerinde Ataşehir Golf Club’da bir golf turnuvası gerçekleştirecektir. Turnuva katılımcılarının toplayacağı bağışlarla, TEGV’de iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin kurulması sağlanacaktır.

Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukların çağdaş eğitim olanaklarından yararlanmaları ve nitelikli eğitim desteği alabilmeleri için çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 10-11 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Golf Turnuvası’nda toplanacak bağışlarla TEGV Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi ve TEGV Bursa Öğrenim Birimi'nde iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi açmayı hedefliyor.

‘Bu turnuvanın kazananı çocuklar olacak’ sloganıyla Ataşehir Golf Club Sahası’nda yapılacak olan ve katılım ücretinin Ataşehir Golf Club tarafından TEGV’e bağışlanacağı turnuvaya sporcuların yanı sıra golf sporuna gönül vermiş pek çok ünlü ismin de katılımı bekleniyor.

Turnuvanın düzenlenmesine destek veren TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Baki Kara turnuvayla ilgili olarak “Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin en temel sorunlarından biri nitelikli eğitim. Çocuklarımızı dünyadaki akranlarıyla yarışacak şekilde yetiştirme sorumluluğu, hepimizin sorumluluğu. TEGV bu anlamda çok özel bir boşluğu dolduruyor. Biz golf severler olarak bu turnuvada toplayacağımız bağışlarla hedefimiz iki yeni tasarım ve beceri atölyesi açmak. Umarım bu amacımıza ulaşırız.” dedi.

TEGV’e uzun yıllardır destek veren Eğitim Dostu Ulvi Kocailik ise düşüncelerini şöyle ifade etti: “96 golfçü, TEGV’in 25. yılında, bu çok özel ve anlamlı turnuvada, bağış sever çevresini harekete geçirerek, ortaklaşa çaba ile toplayacakları bağışlarla iki yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi açılmasına vesile olacaklar. Bu turnuvanın kazananı, yarınlarımızın umudu iyi yetişecek çocuklarımız olacak.”

Ataşehir Golf Club Başkanı Selahattin Özdoğan ise “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile

10-11 Ekim tarihlerinde Ataşehir Golf Club sahamızda TEGV çocukları yararına bir turnuva düzenlemekteyiz. Katılımcıların yardımları ile toplanacak bağışlar TEGV çocuklarımız için iki yeni Tasarım ve Beceri atölyesine dönüşecektir. Ben de çocuklar için golf oynayacağım” şeklinde konuştu.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı “Turnuva ile hedefimize ulaştığımızda Türkiye genelindeki kurulu atölyelerimizin sayısını 20’ye çıkarabileceğimiz için çok heyecanlıyız. Yüz yüze etkinlik düzenimize en kısa sürede geçerek çocuklarımız ve gönüllülerimizle özlem gidermeyi;onları yeni atölyelerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Turnuvaya destek veren Ataşehir Golf Club yönetimine, her zaman yanımızda olan eğitim dostlarımız Baki Kara ve Ulvi Kocailik’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz”.