#7 gün 24 saat sigorta hizmeti Merka Anadolu sigorta

YUSUF ZENGİN

TÜRKİYE genelinde koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki Marmara Ereğlisi ve Yeniçiftlik ilçesinde yazlık konutlarına gelenlerin bir kısmı, kış aylarını da yazlıklarda geçirmek için hazırlık yapıyor.

Kışlık yiyeceklerini hazırladıklarını söyleyen yazlıkçıların önemli bir kısmı da evlerine doğalgaz bağlatıyor.

İstanbul'a yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki turistik ilçesi Marmara Ereğlisi ve Yeniçiftlik'de yazlık konutlarına gelenlerin bir kısmı, koronavirüs vakalarının özellikle büyükşehirlerde yeniden artış göstermesi üzerine yazlıklarında kalmayı tercih etti. Yaz sezonunu ilçedeki konutlarında geçirenlerin bir bölümü yaşadıkları kentlere dönerken, pandemi nedeniyle kalmaya karar verenler ise kışlık hazırlıklarını yapıyor. Kalan yazlıkçılar, evlerine bakım yaptırıp, doğalgaz bağlatıyor ya da odun alarak kış hazırlıkları yapıyor.

'KIŞI BURADA GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ'

İstanbul'dan pandemi sonrası Marmara Ereğlisi Yeniçiftli'ndeki Kaptan life yazlığın Başkanı Celalettin Arat,kış mevsimini yazlığında geçireceğini ve bu nedenle tüm hazırlıkları yaptığını söyledi. Arat, "Vaka sayısı İstanbul'da çok vardı. Dört ay kapandık, kaldık evde. Geldik, bu yıl gitmeyi düşünmüyoruz. Her şeyimizi, kışlığımızı da hazırladık. Kışı burada geçirmeyi düşünüyoruz. Tarhanamızı, turşumuzu, kahvaltılıklarımızı yaptık. Dolabımıza ne konacaksa İstanbul'daki gibi onları koyduk. Gitmeyi düşünmüyorum her şeyimi hazırladım" dedi.


YAZLIKÇILAR DOĞALGAZ BAĞLATIYOR

Kaptan Life Başkanı Celalettin Arat,ise kışı yazlıklarında geçirmek isteyenlerin sayısının artmasıyla birlikte yazlıkçıların birçoğunun evine doğalgaz bağlattığını kaydetti. Arat, "Şu anda pandemi nedeniyle bir hareketlilik var. Daha önce evlerini yazlık olarak kullanıp, sezonda gelip gidenler, şu anda artık kışlık olarak kullanacak.

'150 BİN KİŞİ BEKLİYORUZ'

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 26 bin nüfusa sahip olduklarını bunun yazın 500 binlere kadar ulaştığını söyledi. Ata, "Pandemi artışları olmasıyla birlikte yazlıkçıların çoğunluğu kışı yazlıklarında geçirmek için hazırlıklarını yapıyorlar. Kimi evlerine doğalgaz çektirip, klima taktırıyor, kimi ise odunlarını alıyor. Biz de kışın nüfusumuzun 150 bin olmasını tahmin ediyoruz" dedi.